De unde vine Crăciunul?

2
290

Într-un sonaj de opinie, copiilor între şase şi doisprezece ani li s-a pus întrebarea: “Ştii de ce sărbătorim Crăciunul?” Fiecare al treilea copil nu cunoştea scopul adevărat, şi anume naşterea Mântuitorului Isus Hristos în Betleem, ceea ce au şi recunoscut sincer. Aproximativ 15 procente au fost de parere că “trebuie să fie în legătură cu Isus”. Ceilalţi erau departe de adevăr cu afirmaţiile lor. Ei spuneau că sărbătoarea de Crăciun este  în legătură cu iarna, că vine Moş Crăciun sau pur şi simplu se sărbătoreşte.

Mulţi au inversat cauza cu efectul şi au afirmat că se sărbătoreşte Crăciunul, pentru că “este vacanţă şi vine bunica…”, “pentru că primesc cadouri”, “este mâncare bună” sau “ca magazinele să vândă mult”. Dar culmea acestor răspunsuri a fost:  “La Crăciun ne gandim că Moş Crăciun a murit!”

Oare să râdem sau să plângem auzind astfel de răspunsuri? Această neştiinţă este moştenirea unei societăţi departe de Dumnezeu. Ea L-a făcut pe Isus, Moş Crăciun.

Dar nu Moş Crăciun, ci Fiul lui Dumnezeu, Fiul Omului, venit pe pământ şi născut într-o iesle, a mers pentru noi la cruce, pentru ca noi să putem ajunge în cer, la Dumnezeu.

Pentru aceasta nu trebuie să sărbătorim Crăciunul, ci mai degrabă să primim darul vieţii veşnice al lui Dumnezeu. Ce înseamnă pentru tine Crăciunul, iubite cititor ?

2 COMENTARII

  1. Pentru mine craciun nu exista! Deci nu inseamna nimic pentru mine…poate pentru lumea asta craciunul inseamna ceva?! dar eu sunt copilul lui Dumnezeu,si nu sarbatoresc sarbatorile paganilor! Domnul sa aibe mila de noi!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.