SocialStiri

Liberatea noastra religioasa in pericol

In acest an Organizatia Conferintei Isamice (OCI), numarand 57 de tari cu o populatie majoritara sau un numar semnificativ de musulmani, vor introduce din nou Rezolutia Defaimarii Religiilor la cea mai mare instanta internationala : ONU. Prezentata de catre Organizatia Conferintei Isamice, ea a fost deja adoptata (pe 25 martie 2010) de catre Consiliul pentru Drepturilor Omului! La sfasitul anului, va fi prezentata Consiliului General a Natiunilor Unite.

Daca ea va trece, aceasta rezolutie va aduce o legimitate internationala tuturor legilor nationale pedepsind blasfemia sau criticarea unei religii, asa cum se intampla de exemplu in Pakistan. Sub pretextul de a vrea sa suprime si sa pedepsesca tot ceea ce poate fi considerat ca vorba ofensatoare si inacceptabila la adresa vreunei religii sau secte in particular, acesta rezolutie risca sa favorizeze cresterea guvernelor represive si extremiste religioase in Europa si chiar in tarile noastre. Noi trebuie sa ne mobilzam pentru ca acesta rezolutie sa nu treaca. O petitie a fost lansata la nivel international. De mentionat ca toate petitiile stranse vor fi depuse la ONU inainte de votul Adunarii Generale. Fara a intamoina obstacole, rezolutia a fost introdusa si votata de catre Natiunile Unite sub diferite forme si sub diferite denumiri din 1999 de catre OCI.  Se pare ca totusi numeroase tari care au sustinut aceasta rezolutie in trecut si-au schimbat in present acest aviz. In acest acest an se poate ca rezolutia sa fie intradevar respinsa.

¨       Sa-I multumim lui Dumnezeu pentru posibilitatea de a face auzite vocile noastre impotriva acestei rezolutii

¨       Sa ne rugam ca petitia, lansata la nivel international, are un mare impact si ca noi putem avea acces la instanta mari ale ONU.

¨       Sa ne rugam pentru ca rezolutia privind defaimarea religiilor sa fie definitiv respinsa de catre ONU.

Sursa: Nycodem.net

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button