ExterneSocialStiri

Bordeianu Gheorghe – Motorul care merge cu apă

Gheorghe Bordeianu, omul care a revoluționat lumea tehnică. Deși mulți cred că este o nebunie sau doar un vis, domnul Bordeianu crede că este mâna lui Dumnezeu care l-a ajutat să realizeze aceste proiecte. Unul dintre principalele proiecte este motorul care merge cu apă sau orice lichid nepoluant. Acest proiect fiind omologat în Austria, la Graz, și se așteaptă să fie produs în serie în România. Da, în România. De ce România? România pentru că în urma acestor realizări dorește să creeze locuri de muncă și să sprijine financiar lucrarea de vestire a Evangheliei.

Site-ul Tehnica Bordeianu

Câteva întrebări adresate domnului Bordeianu.

1. Dați-ne câteva date biografice despre dumneavoastră?

Sunt un om care și-a împărțit viața în trei activități legate una de alta;

activitatea spirituală legată de dragostea pentru Domnul Dumnezeu;

activitatea familială legată de dragostea pentru familie;

activitatea tehnică legată de partea teoretică și practica din știință și tehnică, concretizată prin multe brevete de invenție și aplicații tehnice practice….

 

2. Cum aţi început să lucraţi în domeniul tehnic şi ce v-a motivat?

Domnul Dumnezeu este; arhitectul – inginerul – constructorul – ființa și mișcarea din tot universul. Domnul Dumnezeu poate să lege niște neuroni ai unui om, să-l facă să înțeleagă taine ale Sale și lucruri tehnice deosebite. Biblia este o carte și de știință, și tehnică. Citiți în Biblie și veți vedea cu câte mii de ani scrie că pământul este rotund și nu se sprijină pe nimic. Vedeți de cărările mării, de temeliile pământului, de lumină, de dimensiunile de proiectare ale unui vas, o mulțime de lucruri tehnice descrise în Biblie.

Dorința de a-L glorifica pe Domnul Dumnezeu în lume și prin realizări deosebite din domeniul științei și al tehnicii. Fiecare om “poate fi un savant”; în fiecare sunt sădiți “talanți – daruri”, unul are darul muzicii, altul al picturii, altul darul în știință și tehnică. De aceea; “Domnul Dumnezeu Se folosește de stejari, nu de ciuperci.”

 

3. Vorbiţi-ne despre realizările tehnice de până aici şi premiile pe care le-aţi obţinut?

Activitatea tehnică aprofundată a fost și este îndreptată în 7 direcții ale științei și ale tehnicii, concretizată prin brevete de invenție, peste 100, cu realizări practice în:

– motoare și vehicule destinate transporturilor; terestre, navale, aeriene, spatțale;

mașini, unelte și accesorii;

– energie;

– mecanică cuantică;

mecatronică – roboți;

materiale clasice și neconvenționale;

agricultură.

Nu ne ajunge nici timpul și nici spațiul, pentru a vorbi și scrie despre realizările personale din domeniul tehnic. Vă dau câteva exemple de realizări tehnice (inventat, proiectat, construit piesele-componente pe strung, freza, montajul, testele…cu mână proprie). Unele realizări tehnice, aprecieri le găsiți pe; www.tehnica-bordeianu.webnode.com.

Mașina de finisat, superfinisat arborii port elice de la elicoptere, mașina a redus timpul de execuție de la 4 zile la 3 ore.

Mașina de superfinisat axe și tuburi cu pereți subțiri, pe mașină s-au realizar rugozități de 0,02, Cei care lucrează în industrie știu ce înseamnă o rugozitate de 0,02. În puține țări ale lumi se realizează astfel de rugozități. Le numeri pe degetele de la o mână.

Motor cu capacitate cilindrică variabilă, raport de comprimare variabil. Un prototip pe care l-am construit are cilidreea variabilă cuprinsă între 1100 – 3300 c.c. raport de comprimare variabil între 5 –33 (5 – 100), cu variere din micron în micron, are 2,400,000,000 combinații între cilindree și raport comprimare, cutia de viteză în blocul motor cu 50,000 rapoarte de transmisie etc.

Motor care funcționează cu combustibil: 100% APA (poze motor) din pâraie, lacuri, mari, oceane, de la chiuvetă…etc. A fost testat motorul pe mașina proprie, cei din mass-media au testat și relatat despre această realizare. Dispozitivul care se află pe mașină se poate adapta la funcționarea aragazelor, a centralelor termice, a MHD etc.

Generator și motor electric, care se montează pe automobilele existente, prin renunțarea la motoarele clasice (cu ardere internă). Mașina are o autonomie de 650 km, la o viteză de 130 km/h, cu reîncărcare tot în atât timp în care îți umpli un rezervor de benzină de la peco…

Studiul de zid între lumina albă și lumina neagră, cu aplicabilitate în motoarele spațiale,

Motoare cu energie eliberată a unei găuri negre mici formată artificial, plasată în spatele navelor spațiale etc., etc., etc.

Știți, este o vorbă; “Morții se îngroapă cu pământ și viii cu hârtii”. De diplome nu duc lipsă. Duc lipsă de oameni care să=L iubească sincer pe Domnul Dumnezeu, cu care să construiesc adevărata “industrie” în România și nu numai. Mulți au apă, au intrat în apă, dar inimă nu au.

4. E greu să fii un învățător creştin în România?

Rana de sabie mai poate fi vindecată, dar rana făcută de “bârfă” nu poate fi vindecată niciodată. Dacă un român obține performanțe excepționale, gestul reflex al fățarnicilor religioși este de a-l minimaliza, de a-l murdări și de a pune reușita lui pe seama hazardului. Repede se scrie, se spune: ”Este un nebun și popularizat în toată lumea că este nebun…și-l facem găinar”. Asta chiar dacă performanțele excepționale, de aceea li se și spune ”excepționale”, sunt la fel de rare printre toate națiile lumii. Spre deosebire de noi, însă, alte nații știu să-și cultive și să-și onoreze concetățenii de excepție, indiferent de religie. Asta încă din momentul în care acele personalități sunt în viață. La noi, pentru a intra în rândul oamenilor cu merite, o personalitate trebuie să moară. Și apoi le văruim mormintele și le pupăm oasele. O minciună spusă destul de des devine adevăr… Știți ce fac fățarnicii și lașii când un om e lovit? Dau și ei, că la gramadă au curaj şi li se pare și că fac o chestie deșteaptă. Cei mai mulţi habar n-au de ce dau, dau și ei, că dau toți! Cele mai crunte lovituri și răni mi-au fost provocate de cei cu Biblia în mână. De ce trebuie să preluăm și să copiem doar stupizeniile, dar nu și lucrurile care contează cu adevărat?

Chiar e imposibil o zi în care să pășești drept pe stradă și să te simți bucuros că ești creștin, un urmaș al Domnului Hristos și nu o creatură desprinsă din picturile caricaturiștilor? O zi în care să uităm să ne mai urâm între noi… Asta îmi doresc: să dispară fățărnicia, fariseismul religios.. “dar mie ce îmi iese, cât îmi iese și cât câștig dacă te ajut?”. Iar cei care într-adevăr au ceva de construit pentru binele oamenilor să fie ajutați necondiționat, O zi în care creștinii să fie creștini cu “S”, nu fără “S”. Oamenii neștiutori și invidioși L-au disprețuit, urât și L-au condamnat la moarte pe Domnul nostru Isus Hristos, care era, este și va fi meșterul ziditor împreună cu Domnul Dumnezeu, la tot mecanismul tehnic și spiritual al universului…Dar “Dumnezeu Se foloseste de stejari, nu de ciuperci”.

5. Ce planuri aveți pentru viitor?

Dacă mâine aș ști că vine Domnul Isus Hristos, astăzi aș sădi un pomișor. Îmi doresc să construiesc industrie adevărată, să pun pe picioare o nouă industrie. Tehnologiile de fabricație ale produselor personale din “știință și tehnică” realizate până acum, cele care îmi vor mai veni, să ducă astfel încât: în sute de milioane de familii să fie “pâinea cea de toate zilele” și casele lor să devină “un colț de rai” în care să fie glorificat Domnul Dumnezeu.

6.Cum ar trebui să arate noile tendințe tehnice?

Noile tendințe tehnice ar trebui să arate astfel.

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

4 Comments

  1. Pace frate Gheorghita
    Team visitat in Austria cind am trecut pe acolo si am vrut sati fac chemare dupa aceea in Canada dar dupa ce miai spus ca ai pornit motorul nu team mai putut contacta caci nu team mai gasit
    In primavara vreau sa vin in Romania
    Poate ne intilnim
    Pace si dragoste in Domnul Isus
    Ilie Chifan
    Vancouver Canada

  2. Omul asta a disparut, nu se mai stie nimic de el de cand a plecat in Austria…i-a fost cumparata inventia(si apoi distrusa) sau a fost volatizat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button