Ai auzit? Dumnezeu vorbeşte iar…

0
270

Ai mai auzit vreodată ca o calamitate naturală să poată fii înţeleasă ca un mesaj din partea lui Dumnezeu? Aşa cum ştim majoritatea, o calamitate naturală, un cutremur cu o magnitudine de aproximativ 7.3-7.9 grade pe scara Richter s-a înregistrat în insula Haiti, una dintre cele mai sărace zone a continentului american. Restul informaţiilor se pot afla din mass-media.

Oare cum privesc eu, tu, acest eveniment? Autorităţile spun că totul a durat aproximativ un minut şi totul a fost distrus.

După ce îţi arunci privirea la ştire, priveşte şi în Sfânta Scriptură, vezi dacă spune ceva despre asemenea evenimente, iar apoi priveşte în viaţa ta. În Luca 13.4-5, este relatată o situaţie similară.

Un copil a lui Dumnezeu oferă unei întrebări de ordin politic, social, un răspuns religios bine întemeiat scriptural. Acum întrebarea este: cetăţenii oraşului Haiti au fost mai păcătoşi decât noi? Isus dă un răspuns la care trebuie să subscriem şi noi: “Eu vă spun: nu; ci, dacă nu vă pocăiţi, toţi veţi pieri la fel.” Cu alte cuvinte, Dumnezeu îmi spune că eu nu sunt cu nimic mai bun decât oamenii din Haiti, dar prin acest eveniment Dumnezeu cred că vrea să îmi comunice ceva, oare ce? Dumnezeu nu are nevoie de ore în şir pentru a comunica ceva omului. Într-un minut El comunică mesajul Său. Când privesc imaginile înfiorătoare mă cutremur văzând atâta disperare, plânset, haos, etc.

Desigur, este dureros un asemenea cataclism, nu vreau sa par inuman. Pentru mine, evenimentul din Haiti şi nu numai el, îl înţeleg ca un instrument folosit de Dumnezeu pentru ca eu şi tu să înţelegem că nu suntem cu nimic mai buni decât ei, dar depinde de mine dacă vreau să înţeleg că Dumnezeu vorbeşte iar!

Ce îmi vorbeşte Dumnezeu?

  • este total greşit ca din acest eveniment să concluzionăm că cei din Haiti sunt mai păcătoşi decât restul oamenilor.
  • este strict interzis de a reproşa lui Dumnezeu ceva pentru astfel de evenimente. Biblic, nici un om păcătos nu are dreptul la viaţă, dar viaţa mea, viaţa ta este harul lui Dumnezeu pe care oricând El poate să îl ceară înapoi.
  • este important să luăm aceste evenimente ca semne de avertizare din partea lui Dumnezeu care ne cheamă la o relaţie personală cu El, la pocăinţă, prin rezolvarea problemei păcatului personal.
  • fiecare om este dator cu moartea. Oricât de bogat ai fi sau oricât de sărac ai fi, toţi vom muri. Ceea ce trebuie luat în calcul este problema morţii a2-a, adică a blestemului veşnic care este mult mai înfricoşător decât moartea fizică. (Apocalipsa 2:11; 20:6, 14; 21:8).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.