Articole

Ai auzit? Dumnezeu vorbeşte iar…

Ai mai auzit vreodată ca o calamitate naturală să poată fi înţeleasă ca un mesaj din partea lui Dumnezeu? Aşa cum ştim majoritatea, o calamitate naturală, un cutremur cu o magnitudine de aproximativ 7.3-7.9 grade pe scara Richter s-a înregistrat în insula Haiti, una dintre cele mai sărace zone a continentului american. Restul informaţiilor se pot afla din mass-media.

Oare cum privim noi acest eveniment? Autorităţile spun că totul a durat aproximativ un minut şi totul a fost distrus.

După ce îţi arunci privirea la ştire, priveşte şi în Sfânta Scriptură, vezi dacă spune ceva despre asemenea evenimente, iar apoi priveşte în viaţa ta. În Luca 13.4-5, este relatată o situaţie similară.

Un copil al lui Dumnezeu oferă unei întrebări de ordin politic, social, un răspuns religios bine întemeiat scriptural. Acum întrebarea este: cetăţenii oraşului Haiti au fost mai păcătoşi decât noi? Isus dă un răspuns la care trebuie să subscriem şi noi: “Eu vă spun: nu; ci, dacă nu vă pocăiţi, toţi veţi pieri la fel.” Cu alte cuvinte, Dumnezeu îmi spune că eu nu sunt cu nimic mai bun decât oamenii din Haiti, dar, prin această catastrofă, cred că Dumnezeu vrea să îmi comunice ceva, oare ce? Dumnezeu nu are nevoie de ore în şir pentru a comunica ceva omului. Într-un minut El comunică mesajul Său. Când privesc imaginile înfiorătoare, mă cutremur văzând atâta disperare, plânset, haos etc.

Desigur, este dureros un asemenea cataclism, nu vreau să par inuman. Pentru mine, incidentul din Haiti, şi nu numai el, e înțeles de mine ca un instrument folosit de Dumnezeu pentru ca eu şi tu să înţelegem că nu suntem cu nimic mai buni decât ei, dar depinde de mine dacă vreau să înţeleg că Dumnezeu vorbeşte iar!

Ce îmi vorbeşte Dumnezeu?

  • este total greşit ca din acest eveniment să concluzionăm că cei din Haiti sunt mai păcătoşi decât restul oamenilor;
  • este strict interzis săI reproşezi lui Dumnezeu ceva pentru astfel de evenimente. Biblic, niciun om păcătos nu are dreptul la viaţă, dar viaţa mea, viaţa ta este harul lui Dumnezeu pe care oricând El poate să îl ceară înapoi;
  • este important să luăm aceste evenimente ca semne de avertizare din partea lui Dumnezeu, care ne cheamă la o relaţie personală cu El, la pocăinţă, prin rezolvarea problemei păcatului personal;
  • fiecare om este dator cu moartea. Oricât de bogat ai fi sau oricât de sărac ai fi, toţi vom muri. Ceea ce trebuie luat în calcul este problema morţii a doua, adică a blestemului veşnic care este mult mai înfricoşător decât moartea fizică (Apocalipsa 2:11; 20:6, 14; 21:8).

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button