ExterneStiri

Civilii RDC fug de lupte aprige

Gédéon Mboyi cu familia sa. Majoritatea familiilor care fug în Kananga îndură o călătorie dureroasă. Își împachetează lucrurile, își iau copiii și aleargă în căutarea siguranței. © OCHA/Otto Bakano

Congo-Kinshasa (MNN) – În Republica Dominicană Congo, luptele dintre rebeli și forțele de securitate pun în pericol civilii. Zeci de mii de oameni au fugit din casele lor din 22 mai, când rebelii au lansat cea mai mare ofensivă din ultimii zece ani. Lupte grele au ajuns la marginea orașului Goma, capitala provinciei.

Human Rights Watch a documentat anterior atrocitățile comise de grupul rebel, cunoscut sub numele de M23.

Guvernul RDC a acuzat armata ruandeză că luptă alături de rebeli, iar Rwanda a acuzat RDC că a lansat rachete în teritoriul său.

Asociații Wycliffe

Dar Statul Islamic a comis și mai multe atacuri teroriste, adesea asupra taberelor de refugiați.

Sam Todd, de la Wycliffe Associates spune că în partea de nord-est a țării, luptele au oprit aproape toate ministerele. „Am văzut imagini cu gropi comune, tranșee săpate și oameni aruncați înăuntru. Am o fotografie a unui camion care are probabil cel puțin 100 de sicrie stivuite. Și violența este pur și simplu brutală. Nu sunt doar focuri de armă, sunt tot felul de macete și doar lucruri deranjante.”

„Este menit să insufle frică și teroare.”

Dar partenerii Asociației Wycliffe încă mai doresc să distribuie Biblia oamenilor în propriile lor limbi, spune Todd. O parte a modelului Wycliffe este reprezentată de bisericile locale care operează proiectele de traducere. „Ei știu că oamenii sunt cel mai afectați atunci când citesc Cuvântul lui Dumnezeu și aud Cuvântul lui Dumnezeu în limba lor unică. Este unul dintre sentimentele pe care le aud des și în toată lumea este: ‘Acum, pentru prima dată în viața mea, știu că Dumnezeu îmi vorbește limba‘.”

Rugați-vă pentru încetarea violenței din RDC!

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button