Cazuri Umanitare

Dovedește dragostea prin fapte!

Dă o mână de ajutor!

“Fiecare să dea după cum a hotărât în inima lui: nu cu părere de rău sau de silă, căci ‘pe cine dă cu bucurie, îl iubeşte Dumnezeu’”. Şi Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiţi în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:7-8).

Pornind de la acest adevăr revelat pe paginile Sfintei Scripturi, gândul m-a dus la un caz în care este mare nevoie de ajutor, iar cine vrea să fie iubit de Dumnezeu, așa cum spunea versetul, să nu întârzie să dea cu multă bucurie.

Mihaela are 31 de ani și locuiește într-un sat din județul Bacău împreună cu soțul ei și cei 5 copii. Anul trecut printr-o întâmplare nefericită; au fost nevoiți să plece brusc din casa unde locuiseră, și singura variantă a fost o casă bătrânească, nelocuită de foarte mult timp, care necesita reparații majore. Cu greu au reușit să o renoveze parțial pentru a putea locui împreună cu copiii. Tot la începutul anului trecut L-au cunoscut pe Dumnezeu și credința care le-a schimbat viața. Dar greutățile și încercările nu s-au oprit. Recent, soțul ei a suferit un accident în urma căruia a fost nevoit să stea mai mult în repaus din cauza afectării coloanei cervicale. Investigațiile au necesitat costuri mari pentru care nu erau pregătiți.

Din cauza ploilor din ultima perioadă, acoperișul casei riscă să cedeze, deoarece lemnul a putrezit și trebuie urgent înlocuit, iar în unele locuri plouă prin acoperiș. De asemenea, și în grajd a pătruns apa. Se uită cu teamă că ar putea cădea acoperișul, dar nu au bani să cumpere lemnul. Au reușit să cumpere doar tabla pentru acoperiș.

S-a gândit să mergă ea să lucreze în locul soțului, dar în sat nu are unde. Orașul este la distanță de 40 km de sat. La 6 km a găsit să îngrijească de o bătrână, și era bucuroasă că ar putea face rost de bani, deși trebuia să parcurgă zilnic distanța pe jos. Totuși, nici acolo nu s-a putut duce, deoarece aveau nevoie de o persoană care să stea 24 h din 24 h, iar ea trebuia să fie de ajutor și copiilor acasă.

Are un teren și își dorește să facă un solar pentru a cultiva și scoate niște venit, dar și pentru acesta este nevoie de bani. Așteaptă cu nerăbdare să crească legumele pe care le-a cultivat în primăvară. Se gândește uneori cu teamă la ziua de mâine. Gătește din orice și se limitează să cumpere de la magazin. Sunt oameni muncitori și harnici, iar copiii sunt îngrijiți, curați și au rezultate bune la școală.

Merită să fie ajutați, pentru că sunt multe nevoi. Cine dorește și-i poate ajuta, să nu ezite să ia legătura direct cu ea la nr. tel 0754709758.  Cei ce doresc să-i ajute pot depune în contul lor RO 21CECEC001946321112611- Andrei Mihaela.

Dăruiește și te vei simți mai bogat în suflet. Nu trebuie să ai mult. Puținul fiecăruia dintre noi poate salva o situație tristă ca a lor. Și mai gândește-te că cineva va aduce slavă și mulțumire către Dumnezeu.

”Dar cine are bogăţiile lumii acesteia şi vede pe fratele său în nevoie şi îşi închide inima faţă de el, cum rămâne în el dragostea de Dumnezeu? Copilaşilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta şi cu adevărul” (1 Ioan 3:17-18).

Show More

Simona Mihaescu

"Pentru mine, fericirea mea este să mă apropii de Dumnezeu... şi doresc ca toţi oamenii să poată simţi bucuria prezenţei Lui în inima lor. Într-o lume umbrită de confuzie, El aduce răspunsuri, şi în locul unde întunericul domneşte, aprinde o lumină prin Cuvântul Său revelat. Aici am privilegiul să vă pot împărtăşi lucruri pe care le-am descoperit umblând pe Calea credinţei"

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button