BisericaExternePersecutiiStiri

Păstori de oi musulmani fulani au ucis 11 creștini, într-un atac din nord-centrul Nigeriei

JOS, Nigeria, 22 iulie 2020 (Morning Star News) – Păstori de oi musulmani fulani au ucis 11 creștini, într-un atac în statul Kaduna, Nigeria, unde peste 50 de membri ai bisericilor baptiste, ECWA și ai bisericilor catolice au fost uciși începând din 12 iunie, au relatat sursele.

Peste 50 de păstori de oi înarmați au invadat satul Gora Gan, în județul Zangon Kataf din nord-centrul statului, luni, în jurul orei 19:00, dând foc la zeci de case, potrivit preotului Isaac Ango Makama, vicepreședinte local din Asociația creștină din Nigeria (CAN).

Atacul a făcut ca mai mult de 500 de creștini să se refugieze într-o tabără de refugiați, a spus Ezekiel James, unul dintre oficialii care au condus tabăra. „În prezent avem 559 de creștini strămutați în tabăra din orașul Zonkwa”, a spus James, pentru Morning Star News. „Sunt creștini care au scăpat de atacul împotriva satului Gora Gan și altor sate din ultimele zile. Acești creștini strămutați intern au mare nevoie de produse alimentare, medicamente și facilități pentru a-i trata pe cei care sunt traumatizați.”

Duminică
Atacul a dus la mai mult de 50 de creștini uciși în atacurile păstorilor musulmani fulani din sudul statului Kaduna, începând cu 12 iunie, când preotul Bulus Bayi al Bisericii Evanghelice Câștigătoare (ECWA) a fost împușcat mortal.

Vineri
În județul Kajuru, păstori de oi fulani au atacat vineri (17 iulie) satul Doka Avong, ucigând cinci creștini, inclusiv Faith Shagari, în vârstă de 3 ani, și Dorcas Shagari, 6 ani. De asemenea, au fost uciși Gloria Shagari, 25 de ani; Hussaini Daudu, 40 de ani; și Ayuba Bulus, 40 de ani, au raportat sursele.

9-12 IULIE
Atacând satele Kibuna din sudul Chibuak și Kigudu în perioada 9-10 iulie, păstorii oilor au ucis 20 de creștini, a spus preotul Aaron Tanko, un preot romano-catolic din zonă. „Mulți alții lipsesc și presupunem că ar fi putut fi răpiți”, a spus Tanko. Nouă creștini au fost uciși la Chibuak pe 9 iulie, iar 11 au fost uciși într-un raid de noapte în satul Kigudu din 10 iulie, a spus el.

În 30 ianuarie, Solidaritatea Creștină Internațională (CSI) a emis un avertisment de genocid pentru Nigeria, solicitând membrilor Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite să ia măsuri. CSI a lansat apelul ca răspuns la „o creștere a violenței îndreptate împotriva creștinilor nigerieni și altor atacuri clasificate drept ‘infidele’ de către militanții islamiști din regiunile nordului și centurii centrale ale țării.”

Nigeria s-a clasat pe locul 12 pe lista Doors Open 2020 a țărilor în care creștinii suferă cea mai mare persecuție, și pe locul doi în numărul creștinilor uciși pentru credința lor, după Pakistan.

Sursa: www.christianheadlines.com

Show More

Grunzac Alexandra

“Dumnezeu ne-a dat in dar mantuirea si nu este necesar sa facem nimic pentru a o castiga. Dar, din dragoste pentru Dumnezeu si pentru ca si ceilalti sa-L cunoasca, am ales sa Il slujesc prin tot ce fac si sa Il ascult. Vreau sa raspandesc in jurul meu o mireasma placuta Lui.“

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button