ArticoleMeditatii

Smerit și după binecuvântare

foto:dininimapentrutine.com

După o aşteptare îndelungată a urmat o frumoasă victorie. Au fost şi eşecuri, şi întristare, dar nu te-ai dat bătut, ci ai perseverat, cu speranţă şi credinţă.  Și acum parcă ai striga tare, ca să știe toată lumea ce lucru minunat ți s-a întâmplat, ce mare Dumnezeu ai și ce frumos lucrează El, chiar și cu oameni simpli, așa cum spui uneori că eşti. Să rămâi smerit după ce ai fost binecuvântat sau ai avut un succes nu este un lucru ușor. Cere maturitate în credință să nu îți afișezi meritele pentru a fi aplaudat.

Și atunci ce să faci? Să mergi în cămăruța inimii tale și să te pleci înaintea Aceluia care a făcut posibilă victoria ta. Să Îi mulțumești. Să plângi chiar și de bucurie, și să Îi spui tot ce ai pe inimă. Înaintea Sa nu vei putea să te mândrești cu meritul tău care, de fapt, Îi aparține, căci fără ajutorul Lui ai fi reușit? Gândește-te de la cine ai primit înțelepciunea, resursele și clipa pe care o trăiești. Recunoaște-L în toate căile tale și El va netezi în continuare drumul pe care urmează să mergi. Nu te lăsa orbit de o reușită. Perseverează și continuă să crești, să te dezvolți. O reușită poate fi doar începutul unei serii de procese prin care vei avea de învățat.  Într-o bună zi vei vedea că toate eforturile tale au meritat.

Bucură-te și împărtășește victoriile cu oamenii care te prețuiesc cu adevărat, cu aceia care plâng cu tine și se bucură alături de tine. Nu face din succesul tău o poveste pe care să o răspândești pretutindeni. „Frica de Domnul este şcoala înţelepciunii şi smerenia merge înaintea slavei” (Proverbe 15:33).

Învață din succesul tău să îi înțelegi pe alții. Să fii smerit după binecuvântare înseamnă să ai succes, dar să nu îl disprețuiești pe cel care nu a reușit, ci să îl încurajezi să meargă înainte dovedindu-i sprijinul tău. „Cel ce se smerește va fi înălțat” (Luca 14:11).

Când Dumnezeu te binecuvântează fie cu belșug, fie cu o avansare, fie cu un rezultat frumos sau cu un dar anumit, oprește-te o clipă și analizează scopul pentru care ți-au fost dăruite acestea. Binecuvântarea ta va dăinui doar în măsura în care o vei pune în valoare și vei ști să o împărtășești cu alții. Resursele, capacitățile și darurile care ți-au fost date vor rodi și vor aduce binecuvântare numai atunci când vei fi dispus să le folosești și spre folosul altora.

Rămâi smerit și după binecuvântare! Și să știi că și eu mă bucur alături de tine!

Simona Mihăescu

Show More

Simona Mihaescu

"Pentru mine, fericirea mea este să mă apropii de Dumnezeu... şi doresc ca toţi oamenii să poată simţi bucuria prezenţei Lui în inima lor. Într-o lume umbrită de confuzie, El aduce răspunsuri, şi în locul unde întunericul domneşte, aprinde o lumină prin Cuvântul Său revelat. Aici am privilegiul să vă pot împărtăşi lucruri pe care le-am descoperit umblând pe Calea credinţei"

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button