ExterneStiri

Etiopia: Polițist creștin de etnie somaleză a fost forțat să se relocheze după ce a vorbit colegilor lui despre credința sa

Un ofițer de poliție etiopian a fost arestat, demis și forțat să se mute în altă parte a țării, după ce le-a spus colegilor despre credința sa creștină. Omul de 25 de ani, care a crescut în regiunea estică somaleză a Etiopiei, ca membru al tribului musulman somalez, a devenit creștin acum doi ani.

World Watch Monitor utilizează pseudonimul Adane pentru a identifica omul, al cărui nume adevărat rămâne nedezvăluit din motive de securitate.

O sursă locală a declarat, pentru World Watch Monitor, că unul dintre colegii lui Adane din forțele de poliție din Liyou, un grup paramilitar local, a depus recent o plângere împotriva sa la Oficiul de Stat pentru Drepturile Omului din Somalia. El a fost auzit vorbind despre credința sa creștină, recent găsită, în timp ce era îmbrăcat uniformă.

Vicepreședintele Biroului pentru Drepturile Omului, de etnie somalez însuși, a fost foarte surprins să descopere că există în realitate un creștin în comunitate, a spus sursa din localitate. Deputatul pentru drepturile omului l-a sfătuit pe Adane să se întoarcă la islam. Adane a refuzat, revendicând un drept constituțional la libertatea religioasă. Prin urmare, acesta a fost arestat. După intervenția președintelui Biroului pentru Drepturile Omului, Adane a fost eliberat, doar pentru a afla că a fost demis din poliție.

Președintele l-a sfătuit pe Adane să se mute în altă zonă, întrucât și-a făcut prea mulți dușmani la nivel local, a spus sursa locală. Creștinii din regiunea estică somaleză, majoritar musulmană, pot experimenta ostilitate din partea familiei și comunității din cauza credinței lor.

Un conflict etnic de lungă durată între Oromo și poporul somalez din estul Etiopiei a relocat aproape 3 milioane de etiopieni. În violențele care au izbucnit în luna august a anului trecut, un număr de creștini au fost uciși și bisericile au fost arse, potrivit World Watch Monitor. Două luni mai devreme, 20 de creștini au fost uciși în zona Bale Goba din Oromia, la vest de regiunea Somaliei.

Etiopia este cea de-a 28-a țară pe lista mondială a Open Doors International dintre cele 50 de țări în care este cel mai greu să îți practici credința.

Tradus de la sursa: WorldWatchMonitor

Show More

Grunzac Alexandra

“Dumnezeu ne-a dat in dar mantuirea si nu este necesar sa facem nimic pentru a o castiga. Dar, din dragoste pentru Dumnezeu si pentru ca si ceilalti sa-L cunoasca, am ales sa Il slujesc prin tot ce fac si sa Il ascult. Vreau sa raspandesc in jurul meu o mireasma placuta Lui.“

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button