ExterneStiri

Sudan: 13 creștini arestați în Darfur

Altei biserici i s-a spus să predea proprietățile sale Guvernului

foto: gettyimages.com

Oficiali ai securității sudaneze au arestat 13 creștini în partea de vest a Darfurului, sâmbătă, 13 octombrie.

Creștinii au fost luațide către Serviciile Inteligenței Naționale și de Securitate (SINS)dintr-o casă pe care o împărțeau (în Nyala – sud-vestul Darfurului), dar nu este clar sub ce acuzații. De atunci, trei dintre ei au fost eliberți fără nicio explicație.

Legile Sudanului îi permit SINS să țină oamenii în detenție până la patru luni și jumătate, înainte de a fi acuzați sau eliberați. Între timp, unei biserici din Omdurman i s-a spus să dea dreptul asupra  proprietăților sale unui comitet desemnat de către stat.

Guvernul și Biserica lui Hristos din Sudan (BHS) se află demult într-o dispută asupra dreptului de proprietate al bisericilor denominațiunii, după ce Ministerul Afacerilor Religioase a creat un comitet rival al terenurilor și clădirilor și l-a desemnat administrator de drept al proprietăților BHS.

La două săptămâni după ce Guvernul a pierdut cazul în fața reprezentanților Bisericii lui Hristos din Sudan și i-a cedat 19 biserici, poliția din Omdurman l-a amenințat luni (8 octombrie) pe liderul bisericii și i-a ordonat să-i dea dreptul de conducere a congregației unui comitet rival.

Câteva alte denominațiuni se află și ele în conflict cu Guvernul asupra dreptului de proprietate și s-au confruntat cu amenzi și cu demolarea clădirilor bisericești.

O delegație a  Comisiei americane privind libertatea religioasă internaţională a vizitat Khartoumul și nordul Darfurului în luna mai și a auzit de la părțile interesate că „nu există niciun fel de libertate religioasă” în Sudan.

Tradus de la: www.worldwatchmonitor.org

Show More

Lidia Baiaş

“Sunt iubitoare de frumos, de cuvinte frumos alcătuite și, nu în ultimul rând, de oameni frumoși. Sunt absolventă a Facultății de Litere și îmi plac traducerile. La fel ca și voi, sunt în căutarea lui Dumnezeu, un Dumnezeu al iubirii și al perfecțiunii. Știu că doar El ne poate dărui frumosul în viață și binecuvântarea, pe care ne-o dorim cu toții. Am ales să fac parte din echipa Total Schimbat deoarece am vrut să Îl onorez pe Dumnezeu cu talantul pe care mi l-a dăruit. Doresc să fiu o rază de lumină în lumea din ce în ce mai întunecată în care trăim. Prin harul lui Dumnezeu, se poate!”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button