BisericaExternePersecutiiStiri

Bisericile din Siria: „Trăim împreună sau murim împreună”

Bisericile din Siria: "Trăim împreună sau murim împreună"
foto: captura youtube

De-a lungul anilor, războaiele civile dintre manifestanţii islamici şi nu numai, în majoritatea zonelor din Orientul Mijlociu, au fost şi credem că vor mai fi ani buni înainte. Totuşi, se pare că, în unele zone, situaţia temporară tinde să se aplaneze sau cel puţin amortizeze de la ce numim noi astăzi un „război civil”.

Războiul civil sirian pare să se încheie în cele din urmă, provincia Idlib fiind ultimul câmp de luptă într-un conflict lung și sângeros între forțele guvernamentale și grupurile rebele, raportează WorldWatchMonitor.

Șapte ani de război au luat amploare, inclusiv devastarea multor situri creștine, pe care comunitățile locale încearcă încet să le reconstruiască, împreună cu viața lor.

Înregistrare video de mai jos demonstrează distrugerea bisericilor catolice armeane, greco-ortodoxe din Aleppo, precum și eforturile bisericilor de a-și susține comunitățile unde ei trăiesc.

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button