BisericaExternePersecutiiStiri

China închide biserici, confiscă Biblii, într-un „nou efort ambițios” pentru eradicarea religiei

China se află în mijlocul unui „nou efort ambițios” de a eradica influența creștinismului și a religiei din țară, potrivit unei anchete realizate de Associated Press.

O  poveste adâncită de AP descria bisericile ca fiind închise, Bibliile confiscate și restricții puse chiar și pe alte religii. Creșcenții au fost îndepărtați din moschei și copiii tibetani scoși din templele budiste și mutați la școli publice.

Un creștin numit Guo a descris un incident în care oficialii chinezi au întrerupt o adunare bisericească și i-au alungat pe toți. Apoi au ordonat liderilor bisericii să îndepărteze  o cruce, un verset biblic și o pictură cu Cina cea de taină de pe pereți.  Guo nu și-a dezvăluit numele complet de frica repercusiunilor guvernamentale.

„Mereu m-am rugat pentru liderii țării noastre, pentru ca țara noastră să devină mai puternică”, a declarat el pentru AP. „ Nu au fost niciodată atât de severi, nu de când am început să merg la biserică din anii `80. De ce ne spun să ne oprim acum?”

În ultimele luni, activitatea autorităților chineze:

Au închis sute de biserici creștine de casă; au confiscat Biblii și au forțat vânzătorii online să se oprească din a vinde Biblii; au împiedicat copiii să frecventeze biserici în unele zone; au obligat creștinii într-un loc să înlocuiască posterele cu Isus cu poze ale președintelui Xi Jinping; au făcut percheziții în mijlocul întâlnirilor de închinare și au interogat sute de creștini.

Conform AP,  sub președinția Xi, creștinii „văd că libertatea lor se diminuează dramatic, chiar dacă țara trece printr-o renaștere religioasă”. Experții spun că Xi „conduce cea mai gravă suprimare sistematică a creștinismului din țară de când libertatea religioasă a fost scrisă în Constituția chineză din 1982”, potrivit AP.  Scopul este de a „siniciza” religiile națiunii cu „caracteristici chinezești”. În primul rând, acesta este loialitatea față de Partidul Comunist.

„Xi este un maoist în dulap, foarte îngrijorat de controlul minții”, a declarat Willy Lam de la Universitatea Chineză din Hong Kong. „Cu siguranță nu dorește ca oamenii să fie membri credincioși ai bisericii, pentru că atunci ei ar mărturisi supunerea față de biserică, mai degrabă față de partid sau, mai exact, față de Xi însuși.”

Sursa:  www.christianheadlines.com

Show More

Grunzac Alexandra

“Dumnezeu ne-a dat in dar mantuirea si nu este necesar sa facem nimic pentru a o castiga. Dar, din dragoste pentru Dumnezeu si pentru ca si ceilalti sa-L cunoasca, am ales sa Il slujesc prin tot ce fac si sa Il ascult. Vreau sa raspandesc in jurul meu o mireasma placuta Lui.“

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button