BisericaExternePersecutiiStiri

Creștinii persecutați spun că cei mai mulți musulmani vin la credință prin vise și vedenii, nu prin evangheliști

Un creștin din West Banck care a pierdut tot datorită deciziei de a lăsa în urmă credința islamică, a spus că cei mai mulți musulmani decid să se întoarcă la Hristos din cauza viselor sau vedeniilor.

„Cei mai mulți musulmani vin la Domnul prin vise și vedenii, nu prin evangheliști”, a spus creștinul, numit Ismail, în articolul pentru grupul de supraveghere a persecuțiilor Open Doors USA, în ziua de marți, menționând că a văzut mulți musulmani care vin la Hristos de-a lungul anilor, raportează ChristianPost.com.

Ismail a reamintit că a trăit într-o familie musulmană devotată, și a fost provocat ca adolescent să cerceteze întrebări despre Isus după ce o organizație creștină de peste ocean a trimis material evanghelic vărului său.

El a căutat cunoștiințe despre creștinism, în pofida unor opinii extrem de negative despre creștini în comunitatea sa.

„Unii părinți spun copiilor lor povești cum că creștinii nu sunt ființe umane, sau că au cozi ca și diavolul. Asta era înaintea internetului și a mediei sociale, deci trăiam mai izolați”, a spus el.

Cercetările lui totuși au continuat, conducându-l să intre în contact cu studenți creștini și cu un pastor creștin, care a încercat să răspundă întrebărilor lui despre de ce Dumnezeu și-a trimis Fiul pe pământ. Ismal a spus că a fost fascinat de felul în care creștinii se roagă direct lui Dumnezeu și a încercat și el.

„I-am spus Domnului că sunt un păcătos și m-am rugat legat de dragostea Lui. Cuvintele au fost uimitoare, dar în inima mea încă era îndoială. Concepția musulmană depre ’ceea nu nu poți vedea nu există’, m-a împiedicat să Il accept pe Dumnezeu”, a explicat el.

Aceasta s-a schimbat când Dumnezeu mi-a apărut într-un vis scurt și a vorbit cu mine. „Am văzut o față albă și am auzit o voce ’Urmează-mă’. Nimic mai mult. Dar a fost destul. Am luat decizia să Il urmez”, își amintește Ismail.

Decizia lui de a deveni creștin la acel timp a întîlnit mari ostilități în satul palestinian în care trăia și a fost alungat din familie. „Mi-am pierdut statutul și toată familia. Am fost obligat să părăsesc casa. Tatăl meu mi-a zis să plec și să nu mă mai întorc niciodată”, povestește Ismail.

De atunci este și mai implicat în cunoașterea Bibliei, mult mai intens, mărturisind că credința lui „îi umple întreaga existență.”

Au mai fost povești în anii recenți ale non-creștinilor experimentând vise cu Domnul Isus, care a dus apoi la convertirea lor.

În  2015 o grupare teroristă islamică care a a omorât mai mulți creștini, de asemenea s-au întors la Hristos după ce în mod repetat au visat „un om în alb”.

Tineri cu misiuni de frontieră, o organizație misionară non-profit au spus în acel moment că jihadii IS au spus unui lider YWAM că „a început să aibe vise cu acest bărbat în alb care a venit la el și i-a spus: „tu omori oamenii Mei”. Apoi a început să se simtă foarte slabit și neliniștit de ceea ce făcea.

Raportul a adăugat: „Luptătorul a spus, chiar după ce a omorât un creștin, că omul a spus: ‚știu că mă vei omorâ, dar îți dau Biblia mea’. Creștinul a fost omorât, dar luptătorul acesta a luat defapt Biblia și a început să o citească. Într-un alt vis Isus l-a rugat să-L urmeze, iar acum el cere să fie un urmaș a lui Hristos.”

Show More

Grunzac Alexandra

“Dumnezeu ne-a dat in dar mantuirea si nu este necesar sa facem nimic pentru a o castiga. Dar, din dragoste pentru Dumnezeu si pentru ca si ceilalti sa-L cunoasca, am ales sa Il slujesc prin tot ce fac si sa Il ascult. Vreau sa raspandesc in jurul meu o mireasma placuta Lui.“

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button