Eveniment al Vaticanului pentru un rol cheie al femeilor in construirea pacii

In Externe, Politic, Stiri

Pentru a marca ziua internationala a femeii, Vaticanul a invitat femei din toate partile globului pentru a discuta nu numai munca lor ca si diplomati ai pacii intr-o lume plina de conflicte, dar si contributia lor in cadrul bisericii, raporteaza Christian Telegraph in cadrul Catholic News Agency.
“Femeile inteleg, intuitiv si din experiente, ca alti oameni au nevoie de atentie,”Dr. Scilla Elworthy, cofondator al organizatiei “Rising women, rising wolrd”.
Aceasta intuitie este vazuta in mod concret in modul de interactiune al femeilor cu copii lor, cu familia lor si cu comunitatile din care fac parte, a relatat ea. Aceasta abilitate “este ceea ce le face niste diplomati atat de incredibili: acea abilitate de a se pune in locul altuia in compasiune, si de a asculta defapt ceea ce are cel de langa ea de spus.”
“Veti observa ca anumite femei au aceasta prezenta incantatoare care le face foarte angajate in munca pe care o presteaza” care nu este doar rezultatul intuitiei proprii, dar si al unor 5 caracteristici pe care ea le numeste ”inteligenta feminina”.
Un terment inventat de organizatia creata de Elworthy, inteligenta feminina, sau dupa cum ii spune ea, “FQ”, este ceva ce reprezinta calitatile specifice care se regasesc in femei, dar pe care si barbatii le pot invata prin observare si practica.
Definita de Elworthy, “inteligenta feminina” consta in primul rand in compasiune, la fel ca si inclusivitate, referindu-se la sensul de “nimeni nu este exclus.”
Alta calitate este cultivarea, care inseamna “a se uita dupa (si) de a avea grija de” oameni, a relatat ea. In final, caracteristica care este cea mai impunatoare si importanta pentru Elworthy este abilitatea de a asculta cu adevarat pe altii.
“Noi toti credem ca suntem buni ascultatori, dar multi dintre noi nu suntem” a spus ea, adaugand ca “aceasta este cel mai mare cadou pe care il putem darui unei alte persoane, este sa o ascultam, si este cea mai rapida, si eficienta cale de a rezolva conflicte.”
Elworthy a fost unul din 4 jurati intr-o conferinta de presa din 6 Martie in cadrul conferintei anuale a femeilor dn Vatican (Voice of Faith), tinuta in fiecare an pe 8 Martie pentru a coincide cu ziua internationala a femeii.
Prima conferinta tinuta in 2014 a fost conceputa ca raspuns la chemarea lui Papa Francis, o chemare la “extinderea spațiului din interiorul bisericii pentru o prezență feminină mai bogata si implicata in cadrul bisericii.”
Adunand femei din jurul lumii, conferinta din anul acesta va avea loc la Casina Pio IV a Vaticanului si va aduna femei din toate colturile lumii, incluzand Syria si Burundi, pentru a evidentia rolul pe care il au femeile in construirea unei culturi de pace intr-o lume plina de conflicte

Sursa: ChristianTelegraph.com

You may also read!

Salutări din Etiopia – familia Pașcalău

ZILE DE SĂRBĂTOARE Nu de multe ori ne-am pus straie de sărbătoare de când suntem pe câmpul de misiune,

Read More...

Meditaţie – 07.01.2018

„Căci acolo unde sunt doi sau trei adunaţi în Numele Meu, sunt şi Eu în mijlocul lor.” (Matei 18:20)

Read More...

10 calităţi ale unui lider înţelept, de Bebe Ciausu

Dacă acţiunile tale îi inspiră pe alţii să viseze mai mult, să înveţe mai mult şi să facă mai

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

© 2010 - 2017 Total Schimbat.ro |Termeni si Conditii

Aboneaza-te la Total Schimbat.ro