Mai mult de 3.500 de refugiați musulmani din Germania s-au botezat în credința creștină

In Externe, Stiri

migrant-children-from-syria-in-front-of-a-protestant-church-in-oberhausen-germanyMai mult de 3.500 de refugiați musulmani s-au întors la Hristos și au fost botezați în Germania în ultimii doi ani, dezvăluie un nou studiu.

Bisericile raportează că mulți dintre refugiații care au fost botezați s-au convertit în tara lor natală ca Siria sau Iraq, și în special Iran, dar au trăit în frica de a fi omorâți dacă își dezvăluiau noua lor credință.

De îndată ce au putut să fugă și să găsească siguranță în Germania, ai au putut să trăiască în mod deschis cu Hristos și să se boteze.

Toate cele 20 de Biserici din state protestante ale Germaniei și cele 5 cele mai mari Biserici libere au fost investigate prin chestionar de către Organizația Evanghelică Germană Idea.

Chestionarul a descoperit că mulți din cei botezați sunt foști musulmani din Iran, Iraq și Siria.

Au fost mai mult de 2.500 de boteze în Bisericile libere evanghelice și mai mult de 1.000 în Federațiile Bisericii Penticostale. Au fost 850 boteze în Bisericile Evanghelice Lutherane Independente și 700 în Uniunea Bisericilor Libere Evanghelice, făcute de către Bisericile Baptiste și Bisericile surori.

În conformitate cu 9 din 20 de biserici protestante, cel puțin 1.000 de refugiați au fost botezați din 2014 încoace. Pastorii au certitudinea că ar putea exclude botezuri din     „motive pur oportuniste”  a spus un purtător de cuvânt al Bisericii Württemberg către Idea.

Biserica Evanghelică Lutherană din Württemberg a întregistrat în jur de 300 de musulmani botezați în credința creștină. Biserica Evanghelica din Westphalia a înregistrat 200 de refugiați botezați în ultimii trei ani, mulți fiind din Iran. Biserica Evanghelică Lutherană din nordul Germaniei a raportat „câteva sute” de botezați.

Mulți dintre ei, ca de exemplu din Iran, au avut deja înainte contact cu biserici în case creștine în țările natale. Unele biserici au desemnat pastori speciali pentru a sluji numărului mare de refugiați iranieni care sosesc în parohiile lor,

Bisericile protestante din Hesse și Nassau au înregistrat mai mult de 200 de refugiați botezați din 2015: „ Astfel, nu este un fenomen în masă, dar se întâmplă.” a spus Biserica către Idea.

Nici un pastor nu a botezat vreun refugiat „cu ușurință”, s-a spus către Idea. Toți convertiții sunt chestionați cu privire la motive și credința lor, chiar dacă acest lucru  nu este de la distanță „un control al conștiinței inchizitorială.”

Tradus si adaptat de Alexandra Grunzac, pentru Total Schimbat

You may also read!

Un ajutor pentru Evanghelia Luca – familia Taciuc

Dragi fraţi şi surori, rude apropiate, iubiţi prieteni, Fie ca Domnul Isus să vă binecuvânteze în tot ceea ce

Read More...

Îndrăzneala şi puterea credinţei

Ionatan a zis tânărului care-i purta armele: „Hai să trecem la straja acestor necircumciși; poate că Domnul va lucra

Read More...

O dovadă a vieţii eterne dincolo de moarte

Stând singur undeva, îţi poţi imagina lucruri foarte diverse: că eşti preşedintele S.U.A, că eşti secretarul O.N.U, că eşti

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

© 2010 - 2017 Total Schimbat.ro |Termeni si Conditii

Aboneaza-te la Total Schimbat.ro