Articole

Comunicat pentru Vladimir Pustan şi defăimarea publică

PustanȊn ultimele 48 de ore, în spaţiul evanghelic online au circulat pe mai multe site-uri şi bloguri o ştire despre noul comunicat de excluderea definitivă a pastorului Vladimir Pustan din funcţia de Pastor în Cultul Penticostal, cu ridicarea dreptului de a mai sluji în vreo biserică creştină penticostală.

Nu mă interesează prea cu amănunte comunicatul respectiv, nici nu am informaţiile necesare pentru a cunoaşte cauza acestor probleme, şi nici nu doresc să mă amestec în lucruri care nu mă privesc. Ceea ce vreau să abordez este un lucru de care sunt sigur că s-a produs în aceste zile “bogate în informaţii”, defăimarea în mediul evanghelic virtual.

Abordarea acestor lucruri nu vine în susţinerea unei victime, nici de-o parte nici de cealaltă parte ci expunerea acelei părţi negative care ar trebui să fie eliminată din discuţiile noastre.

Fie că dorim să dăm cu părerea, fie că am avea dreptate în vreun fel, judecata acestor lucruri nu ne aparţine, ci este judecata supremă a lui Dumnezeu. Biblia nu prezintă că un anumit cult ne-ar duce în Ȋmpărăţia lui Dumnezeu, dar de asemenea Biblia spune că trebuie să fim supuşi. Trebuie să înţelegem legătura Biblică cu trăirea spirituală în zilele noastre şi să ştim ceea ce trebuie să alegem, şi mai mult decât atât, contează trăirea personală cu Dumnezeu.

De asemenea, defăimarea unei persoane oricât de mare dreptate am putea avea nu ne aparţine, ci din contră este interzisă de Dumnezeu.

Cuvintele înjositoare circulă repede şi defăimarea se răspândeşte mai repede ca un lucru bun. Preocuparea principală a creştinilor ar trebui să fie mai mult legată de sfinţenie şi trăirea cu Dumnezeu, pe când defăimarea aceasta aduce mai mult lucruri negative şi mai multă depărtare de Dumenzeu decât apropiere şi răspândirea Cuvântului lui Dumnezeu.

Dumnezeu ne îndeamnă şi ne spune să fim o lumină care luminează în noapte, şi totuşi de multe ori alegem întunericul ca mod de trăire. Unde vom ajunge cu această trăire?

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

18 Comments

  1. SUNT VREMURILE DE PE URMA SI CEI CE SUNT PUSI IN FRUNTEA CULTULUI PENTICOSTAL SUNT FIRESTI LA CE NE PUTEM ASTEPTA LA ASFEL DE OAMENI SUNT PENTICOSTALI NU CRESTINI…

    1. CU DEFĂIMĂTOR SA NU AVEM NICI -O LEGĂTURĂ
      1 Cor 5:11
      VDC Ci v’am scris să n’aveţi niciun fel de legături cu* vreunul care, măcarcă îşi zice „frate“, totuş este curvar, sau lacom de bani, sau închinător la idoli, sau defăimător, sau beţiv, sau răpareţ; cu un astfel de om nu trebuie nici** să mîncaţi.

    2. Le-ai verificat vietile de eşti aşa sigur? Articolul spune de defăimare că nu îi este plăcută lui Dumnezeu şi tu tocmai asta ai facut!!!!

  2. Un om intelept are reguli in casa lui pe care le respecta el di cei din casa lui.stiti ce vreau sa spun ganditi matur.Sau ati uitat cuvantu sau nu il stiti DOAMNE NU AM VORBIT NOI IN NUMELE TAU NU AM FACUT SEMNE SI MINUNI…..?

  3. La fel au facut si Friseii si carturarii cu Domnul Isus.
    La fel se intampla si acum in toate culturile, nu numai in cel penticostal. Toti care sunt „impotriva” sistemului sau a acultului, sunt exclusi. Mi se pare penibil.

  4. Inainte sa scrieti niste clisee si nimic concret, mai puneti mana si cititi in Biblie. Cum adica defaimare? Intr-adevar si cei din conducerea cultului sunt manjiti in parte, motiv pentru care, avand dovezi clare de excludere, initial l-au suspendat temporar din functia de pastor.

    Iata, pentru dumneavoastra si comentatorii care asculta predici dar nu verifica in Biblie daca e bine ce aud:

    1 Corinteni 5:9-13
    V-am scris în epistola mea să n-aveţi nicio legătură cu curvarii. Însă n-am înţeles cu curvarii lumii acesteia, sau cu cei lacomi de bani, sau cu cei hrăpăreţi, sau cu cei ce se închină la idoli, fiindcă atunci ar trebui să ieşiţi din lume. Ci v-am scris să n-aveţi niciun fel de legături cu vreunul care, măcar că îşi zice „frate”, totuşi este curvar, sau lacom de bani, sau închinător la idoli, sau defăimător, sau beţiv, sau hrăpăreţ; cu un astfel de om nu trebuie nici să mâncaţi. În adevăr, ce am eu să judec pe cei de afară? Nu este datoria voastră să judecaţi pe cei dinăuntru? Cât despre cei de afară, îi judecă Dumnezeu. Daţi afară, dar, din mijlocul vostru pe răul acela.

  5. Apocalipsa, 21:8 – Dar, cât despre fricoşi, necredincioşi, scârboşi, ucigaşi, curvari, vrăjitori, închinătorii la idoli şi toţi mincinoşii, partea lor este în iazul care arde cu foc şi cu pucioasă, adică moartea a doua.”

  6. Se pare ca fratii nostrii s-au plictisit de stat dupa amvoanele bisericilor Penticostale si de predicat unii la altii si au inceput sa judece si sa acuze si sa defaimeze, dar e ok conform statutului penticostal, pentru ca conform cu Biblia nu este ok!!! Judecati, fratilor, si veti primii o mare PEDEAPSA la judecata!!! asta este conform cu Biblia! Am ajuns mai rau ca si paganii, mai rau ca in show-bizz. Ne intereseaza ce se intampla si cum sa organizam biserici mai bune. Probabil ca daca nu existau penticostalii de cateva sute de ani incoace, ajungeam toti in iad. Am uitat de porunca Domnului de a vestii Evanghelia! ne intereseaza doar in ce biserici mai putem predica si in care nu. Pocaiti-va fratilor, si credeti in Evanghelie si duceti Evanghelia pana la marginile pamantului, nu pana in spatele amvoanelor. Mai bine v-ati ruga pentru fratele Pustan si l-ati sustine in lucrarea misionara pe care o face, decat sa stati sa ii spuneti ce are voie si ce nu. impliniti Biblia, nu legile Cultului Penticostal. stati linistiti ca atata il intereseaza pe fratele Pustan ca nu il mai lasati voi sa predice in bisericile voastre cat I-a interest pe apostolii Domnului cand preotii I-au batut si le-a poruncit sa nu mai predice si asta pentru ca nuj o faceau pentru ei, sau pentru fani, ci o faceau pentru Domnul! mai bine ati lua Biblia in mana si ati iesi cu ea pe strada in fiecare duminica si ati vorbii cu oamenii si i-ati indemna spre pocainta in loc sa faceti programe si consilii! „Veti primii o putere cand se va cobora Duhul Sfant si Imi veti fi MARTORI” nu predicatori de la amvon. „Caci fapte voiesc…” Doamne ajuta-ne! Amin!

  7. Daca ar fi facut si Dumnezeu cu femei aceeia prinsa in preacurvie,la fel cum face noi cu fratii nostri (Vladimir Pustan ),oare vati intrebat noi mai existam azi. Eu nu inteleg un lucru de ce a aparut aceasta defaimare,chiar acum cand puterea Domnului e la lucru chiar in biserica din Beius si Dumnezeu isi revarsa harul nespus de mare , nu inteleg ??
    Dar stiu un singur lucru ,stiu ca in ziua aceea cand toti vom sta la judecata ,sunt sigur ca nu ne va intreba Dumnezeu ce religie sunt ,sau din ce confesiune ma trag.,nu ma va intreba cate seri de noapte de veghe am strans si cate bucuri am avut,sau cate camasi am transpirat sau cat de frumos am cantat..Stiti ce ne va intreba …?? Cata Dragoste am avut de semeni nostrii , de vecini nostri ., ne va intreba cati oameni sau Pocait din cauza noastra din cauza pocaintei care am traito,ne va intreba daca am avut roada: Galatei 5:22-23.., sunt cel mai sigur ca asta ne va intreba Dumnezeu…. Semnul unui crestin( pocait ) , nui crucea,nui cadelnita,nui cravata,nui fusta,nui baticul ,ci DRAGOSTEA ..” CINE ARE DRAGOSTE E DIN DUMNEZEU,SI A CUNOSCUT PE DUMNEZEU „…Asta am vrut sa va spun..Eu il iubesc pe fratele Pustan ca,si pe fratele Tibei sau Ututui,sau ori altul care…Asta ma invata Dumnezeu in fiecare zi….

  8. daca cineva cunoaste un om pocait il rog sa mil prezinte eu nu am intilni asa ceva si dumnezeu ne da o porunca si ne spune pocaitiva adica in fiecare zi trebuie sa ne pocaim asa ca nu mi se pare corect ca cineva sa se creada mai presus de celalalt

  9. Aveti grija se lasa ceata si lumina-i cam slaba…
    Daca multi zic ca violenta prin violenta se dizolva, atunci si judecatile oamenilor tot prin judecati se justifica…
    Daca ce-i dintai crestini n-ar fi fost persecutati atunci nici credinta nar fi fost raspandita.
    scuzati expresia: un sut in dos e un pas nainte…
    Va rog sa ma iertati de acest spam dar nu ma puteam aptine citind comentariile anterioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button