BisericaMisiune

Veşti de la familia Dubei din sudul Africii

Dacă vreunuia dintre voi îi lipseşte înţelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă şi fără mustrare, şi ea îi va fi dată.” Iacov 1:5

dubei0914
Nu putem face lucrarea Domnului cu înțelepciunea noastră. De fapt nu putem face nimic fără El. Dar aici vorbesc despre a da popoarelor Cuvântul în limbile lor în formă orală/înregistrată, lucrare în care nu trebuie să greșim. Testarea, verificarea, revizuirea sunt parte a procesului, totuși fără înțelepciunea Domnului ar fi un eșec sigur. În special când comunicarea implică mai multe culturi: cultura primei audiențe, cea locală, și a noastră, din care venim. Rugați-vă ca Domnul să ne dea înțelepciunea Lui, și El ne-o va da cu mână largă.

Un alt aspect important e ca Bisericile și comunitățile locale să fie pregătite pentru primirea Cuvântului în formă orală, să fie schimbați de el și să-l vestească în toate comunitățile lor. Aceasta depinde și de felul în care construim parteneriate acum. Aceasta este o altă zonă în care avem nevoie de rugăciune pentru înțelepciunea Domnului.

În timpul ultimelor două ateliere din Botswana, de pe 13 pe 27 mai, ne-am întâlnit cu lucrători din diferite biserici, și eu am vizitat o biserică de trei ori pentru a întări parteneriatul împărtășind despre progresul lucrării, planuri și dificultăți. Am tradus Genesa 2,3, și 4 în proiectul //Gana-/Gui, și Genesa 2,3,4 și 6 în limba Naro. Am vestit aceste povestiri în sate și le-am înregistrat. Oamenii au fost bucuroși să audă Cuvântul în limbile lor și să descopere adevăruri din Cuvânt.

De asemenea am ajutat la un alt atelier de traducere pentru două popoare SAN în Platfontein, Africa de Sud, de pe 6 pe 10 august.

Participanții la atelierul din New Xade, în Botswana, spuneau despre oamenii din comunitatea lor că nu sunt interesați de Biblie, dar după împărtășirea povestirilor Biblice în sat au mărturisit că, ”oamenii doresc să învețe Cuvântul Domnului dar noi îi lăsăm în urmă.” Unii săteni au spus: oamenii aceștia vestesc adevărul, noi așteptam aceste cuvinte, ce ne spuneți voi se întâmplă și acum.

În general oamenii sunt foarte deschiși să audă Cuvântul. Acesta este un timp de har când avem libertatea să vestim Evanghelia. Este timpul secerișului, lucrătorii sunt puțini. Rugați-vă ca Domnul să mai scoată lucrători în via Lui. Voi pleca din nou în Botswana pentru alte ateliere în cele două proiecte pe perioada 1-15 septembrie. Rugați-vă pentru înaintarea lucrărilor și pentru implicarea bisericilor.

Familia noastră este bine. Am scăpat de iarnă și ne bucurăm de începutul primăverii. Durerile de creștere ale lui Levi de la picioare vin și pleacă, continuați să vă rugați pentru el. Copiii noștri se descurcă bine cu școala și Maria îi ajută cu temele și pregătirile pentru examene. S-au acomodat aici în Africa de Sud, totuși încă le lipsesc prietenii din Ghana și libertatea și siguranța pe care o aveau acolo. Aceasta ne face pe noi să petrecem mai mult timp cu ei, să facem prieteni și să-i vizităm. Trebuie să mă joc cu Levi afară ceea ce mă ajută să fac sport. Când sunt plecat de acasă Maria trebuie să iasă cu ei afară. Ea continuă lucrarea cu personalul cu jumătate de normă în timp ce copiii sunt la școală. Vă mulțumim pentru susținere!

Misionarii dumneavoastră, Ruben, Maria, Miriam si Levi Dubei

Ruben şi Maria Dubei sunt misionari Wycliffe România și Îl slujesc acum pe Domnul în sudul Africii, în cadrul departamentului „Scriptura în Folosință”, după o îndelungă perioadă în Ghana.

Puteți să vă înscrieți la Newsletter-ul Wycliffe România pentru a fi la curent cu slujirea familiei Dubei și a altor misionari, pe wycliffe.ro/buletin

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button