Resurse pentru bisericile care marchează Ziua Memorială a Holocaustului

In Social, Stiri

defaultConsiliul Creştinilor şi al Evreilor (CCE) a creat resurse pentru a ajuta bisericile să abordeze temele Holocaustului în cadrul serviciilor lor, informează Christian Today. Ziua Memorială a Holocaustului este marcată în jurul lumii anual pe 27 ianuarie. Resursele au fost produse în parteneriat cu Holocaust Memorial Day Trust şi Bisericile Reunite din Marea Britanie şi Irlanda.

Acestea includ citiri, rugăciuni şi comentarii legate de tema acestui an, Comunităţile Împreună: Construieşte un Pod. Seful executiv al CCE, reverendul David Gifford, a vorbit de importanţa durabilă a Zilei Memoriale a Holocaustului, căci părţi ale lumii continuă să fie afectate de conflict.

“Împreună cu ororile din Siria şi din nordul Nigeriei din ştirile aproape zilnice, lumea caută încă mulţi oameni care să fie clăditori de poduri”, a spus dumnealui. “Ziua Memorială a Holocaustului din acest an punctează foarte direct faptul că viitorul nostru comun cu reconciliere şi pace în comunităţile noastre va fi un vis dacă bărbaţi şi femei curajoşi nu decid să ia calea riscantă şi costisitoare pentru a ajunge la cei care sunt diferiţi de ei înşişi.”

 Setul de rugăciuni include un refren: “Prin poduri trăim/Ajută-ne să construim”- lucru care face aluzie la “Pod pentru poezie eternă” a lui Philip Larkin, care sfârşeşte cu versul “întotdeauna prin poduri trăim”.

Reverendul Patrick Morrow, din cadrul CEE, a spus: “În a ţine pasul cu tema acestui an, ei ne vor ajuta pe noi să vedem câtă înstrăinare- în gândirea lor şi a noastră- se poate întâmpla şi cum, prin simple fapte de omenie şi bunătate, putem şi trebuie să construim poduri între comunităţile noastre.”

elefant.ro

You may also read!

Spre marginile pământului – familia Dubei

…„Lăudați pe Domnul, toate Neamurile; slăviți-L, toate noroadele.”  Romani 15:11 Începutul anului a fost dedicat pentru a reflecta la trecut

Read More...

Guvernul Algeriei criticat pentru amenzile grele din cauza transportului Bibliilor

Guvernul Algeriei a fost din nou criticat pentru presupusa discriminare împotriva minorității creștine, de această dată datorită acordării unor

Read More...

Familia Cuceuan: Jurnal de misiune, martie 2018

Evanghelia vestită Surzilor - Familia Cuceuan Romani 15: 20-21 ”Și am căutat să vestesc Evanghelia acolo unde Hristos nu fusese vestit,

Read More...

4 commentsOn Resurse pentru bisericile care marchează Ziua Memorială a Holocaustului

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

© 2010 - 2018 Total Schimbat.ro |Termeni si Conditii

Aboneaza-te la Total Schimbat.ro