SocialStiri

Resurse pentru bisericile care marchează Ziua Memorială a Holocaustului

defaultConsiliul Creştinilor şi al Evreilor (CCE) a creat resurse pentru a ajuta bisericile să abordeze temele Holocaustului în cadrul serviciilor lor, informează Christian Today. Ziua Memorială a Holocaustului este marcată în jurul lumii anual pe 27 ianuarie. Resursele au fost produse în parteneriat cu Holocaust Memorial Day Trust şi Bisericile Reunite din Marea Britanie şi Irlanda.

Acestea includ citiri, rugăciuni şi comentarii legate de tema acestui an, Comunităţile Împreună: Construieşte un Pod. Seful executiv al CCE, reverendul David Gifford, a vorbit de importanţa durabilă a Zilei Memoriale a Holocaustului, căci părţi ale lumii continuă să fie afectate de conflict.

“Împreună cu ororile din Siria şi din nordul Nigeriei din ştirile aproape zilnice, lumea caută încă mulţi oameni care să fie clăditori de poduri”, a spus dumnealui. “Ziua Memorială a Holocaustului din acest an punctează foarte direct faptul că viitorul nostru comun cu reconciliere şi pace în comunităţile noastre va fi un vis dacă bărbaţi şi femei curajoşi nu decid să ia calea riscantă şi costisitoare pentru a ajunge la cei care sunt diferiţi de ei înşişi.”

 Setul de rugăciuni include un refren: “Prin poduri trăim/Ajută-ne să construim”- lucru care face aluzie la “Pod pentru poezie eternă” a lui Philip Larkin, care sfârşeşte cu versul “întotdeauna prin poduri trăim”.

Reverendul Patrick Morrow, din cadrul CEE, a spus: “În a ţine pasul cu tema acestui an, ei ne vor ajuta pe noi să vedem câtă înstrăinare- în gândirea lor şi a noastră- se poate întâmpla şi cum, prin simple fapte de omenie şi bunătate, putem şi trebuie să construim poduri între comunităţile noastre.”

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button