ExterneStiri

Manuscrise din secolul al XI-lea, descoperite în Afganistan

Biblioteca Naţională a Israelului a confirmat descoperirea unui grup de manuscrise ebraice rare şi vechi, găsite în peşterile din nordul Afganistanului.

manuscrise vechiBiblioteca Naţională a Israelului a lansat un grup de manuscrise ebraice descoperite în nordul Afganistanului, găsite în peşteri, într-o zonă a unei cetăţi talibane.

Colecţia oferă o privire în ansamblu din viaţa evreilor care au trăit în Persia antică. Colecţia oferă interpretări biblice, înregistrările financiare şi ale tranzacţiilor personale din vremea aceea. „Aceasta este prima dată când avem dovezi reale şi fizice ale vieții evreiești și a culturii evreiești în domeniul culturii iraniene în secolul al XI-lea,” a declarat Ben Hagai-Șamai, directorul academic al Bibliotecii Naționale a Israelului.

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button