ArticoleExterneStiri

Pastorul Youcef Nadarkhani a fost eliberat şi absolvit de apostazie

SCM (Solidaritatea Creştină Mondială) a fost informată că acuzaţiile de apostazie împotriva păstorului Youcef Nadarkhani au fost suspendate.

Un pastor iranian condamnat la moarte pentru apostazie a fost achitat şi eliberat, potrivit Solidarităţii Creştine Mondiale.

SCM, care sprijineşte biserica persecutată, a fost informată că păstorul Youcef Nadarkhani a fost eliberat din închisoare, iar acum este acasă cu familia sa.

Pastorul Nadarkhani a fost prezent azi la tribunal în timp ce acuzaţiile de apostazie împotriva lui au fost ridicate.

Cu toate acestea, a fost găsit vinovat pentru evanghelizarea musulmanilor şi a fost condamnat la trei ani de închisoare.

A fost eliberat imediat pentru că el a ispăşit deja acest timp de închisoare, după ce a fost ţinut în spatele gratiilor de când i-au fost aduse  primele acuzaţii de apostazie, în 2009.

Pastorul Nadarkhani a fost arestat la domiciliul său, în oraşul Rasht, după ce a chestionat monopolul musulman în legătură cu instruirea religioasă a copiilor, care lui i s-a părut că a fost neconstituţională.

El a fost condamnat la moarte în anul următor pentru apostazie. Apoi, în 2011, Curtea Supremă a declarat că acuzaţiile ar fi lăsate dacă s-ar converti la islam, lucru pe care pastorul Nadarkhani a refuzat să-l facă.

SCM se aştepta ca pastorul să se confrunte cu noi acuzaţii astăzi la tribunal pentru delicte nespecificate, dar, în loc de aceasta, a fost eliberat.

Directorul Executiv al SCM , Mervyn Thomas, a spus că a fost încântat de eliberarea pastorului Nadarkhani.

„Noi lăudăm justiţia iraniană pentru acest pas, care este un triumf pentru dreptate şi  lege”, a spus el.

„În timp ce ne bucurăm de această veste minunată, nu uităm de alte sute care sunt hărţuiţi sau deţinuţi pe nedrept din pricina credinţei lor, iar SCM s-a dedicat să continue să facă campanie până când toate minorităţile religioase ale Iranului vor putea să se bucure de libertate religioasă,  aşa cum este ea garantată de Acordul Internaţional al Drepturilor Civile şi Politice, din care şi Iranul face parte .”

Show More

Lidia Baiaş

“Sunt iubitoare de frumos, de cuvinte frumos alcătuite și, nu în ultimul rând, de oameni frumoși. Sunt absolventă a Facultății de Litere și îmi plac traducerile. La fel ca și voi, sunt în căutarea lui Dumnezeu, un Dumnezeu al iubirii și al perfecțiunii. Știu că doar El ne poate dărui frumosul în viață și binecuvântarea, pe care ne-o dorim cu toții. Am ales să fac parte din echipa Total Schimbat deoarece am vrut să Îl onorez pe Dumnezeu cu talantul pe care mi l-a dăruit. Doresc să fiu o rază de lumină în lumea din ce în ce mai întunecată în care trăim. Prin harul lui Dumnezeu, se poate!”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button