DevotionaleSocial

Isus, mândru de umblarea noastră?

Ca creştini, declarăm cu mândrie că suntem copii ai lui Dumnezeu. În adevăr, suntem, prin jertfa Domnului Isus. Nu că noi am fi meritat asta, ci este darul lui Dumnezeu. El ne-a scos din lumea păcatului, ne-a spălat, prin sângele Lui, şi ne-a declarat curaţi.

Cu siguranţă ţi se pare un lucru normal să fii mântuit. De ce nu? Trăieşti într-un mediu în care auzi despre Dumnezeu la fiecare pas. Parcă am fi o societate perfectă, nu-i aşa? Biserici evanghelice, tabere, licee şi universităţi creştine, evanghelizări în aer liber, libertate religioasă. Dar… totul e prea perfect. Desigur, trebuie să existe un lucru problematic în această lume de vis. Oare ce e?

Hmm… parcă ne-am săturat ca aproapele nostru să ne tragă de mânecă şi să ne spună că am dat-o în bară cu privire la viaţa de credinţă. „Eh… şi ce dacă? Domnul e milostiv. El ne primeşte aşa cum suntem.” Aşa-i că îţi sună familiar? Totuşi, apare întrebarea: dacă Domnul ne primeşte aşa cum suntem, cu atât mai mult, oare noi nu trebuie să ne străduim a-I fi plăcuţi Lui?

Trebuie să-ţi spun un lucru pe care îl ştii deja: Isus e alături de tine în absolut fiecare moment. „E un lucru banal”, vei spune. Te-ai gândit vreodată la greutatea acestor cuvinte? Ai observat puterea care e ascunsă în spatele acestei afirmaţii? Realizezi cu adevărat ce înseamnă asta? Inima ta e conştientă că aceste cuvinte te vor condamna într-o zi?

Dacă Isus nu te părăseşte, tu de ce Îl eviţi? De ce te comporţi ca şi cum El n-ar fi lângă tine? De ce laşi ca lumea cu poftele ei să te despartă de Cel căruia I-ai jurat în apa botezului că Îl vei urma toată viaţa? Repet afirmaţia: Isus e lângă tine în absolut orice moment. Cred că acum e timpul potrivit să te apleci pe genunchi şi să Îi ceri iertare pentru faptul că nu L-ai cinstit prin atitudinile tale, vorbe sau îmbrăcăminte, mod de a fi. Dacă afirmi că Isus e lângă tine, fă-L mândru de comportamentul tău.

Imaginează-ţi că mergi pe stradă. Acum întreabă-te: oare Isus e mândru de felul în care sunt îmbrăcat/ă, cum ar reacţiona El? Acţiunea mea e spre slava Lui? Apostolul Pavel afirmă: „Deci, fie că mâncaţi, fie că beţi, fie că faceţi altceva: să faceţi totul pentru slava lui Dumnezeu.” Cu alte cuvinte, Isus vrea să-L includ în absolut toate activităţile mele. Wow!!!!

Aş dori să medităm asupra acestor gânduri: L-am inclus şi pe Isus în activităţile din săptămâna care tocmai s-a scurs? A fost mândru de mine sau a plâns, deoarece L-am evitat în schimbul frecventării unor locuri interzise sau a unor lucruri cu care ne-am hrănit ochii?

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button