Brazilia: Bisericile tradiţionale experimentează un declin în privinţa membralităţii

In Biserica, Studii/Cercetari

Un număr de biserici protestante tradiţionale din Brazilia sunt în declin în privinţa numărului congregaţiei, potrivit unui nou raport de cercetare. Totuşi, în acelaşi timp, noua analiză emisă indică faptul că bisericile penticostale experimentează o mare explozie de creştere ce este raportată în rândul comunităţii evanghelice din naţiunea americo-latină.

Potrivit analizei, multe denominaţii din cadrul aşa-numitei grupări „biserici tradiţionale” experimentează un declin în ultimii zece ani, între 2000-2010. Biserica Congregaţională a arătat un declin în membralitate cu 26,37%; Biserica Luterană cu 6,10%; Biserica Prezbiteriană cu 5,9%; Biserica Metodistă cu 0,01%.

Totuşi, nu a existat un declin înăbuşit în rândul grupării „biserica tradiţională”, iar Biserica Baptistă a dezvăluit o creştere semnificativă cu 17,74%. Biserica Adventistă din Brazilia, care a fost, de asemenea, inclusă în categoria „biserică tradiţională”, a cunoscut, de asemenea, o creştere cu 29,03 în membralitate, în ultimii zece ani.

Gruparea generală „biserica tradiţională”, atunci când e considerată ca întreg, e experimentat o creştere cu 10,76%. Însă această creştere pare mică atunci când e comparată cu creşterea comparată de gruparea „bisericile penticostale”. Această grupare, inclusiv Adunările lui Dumnezeu, Biserica Universală a Împărăţiei lui Dumnezeu, Bisericile Maranata, Biserica Evanghelică din cele Patru Colţuri, în rândul acestora, a cunoscut o creştere masivă de 44,01%.

În cadrul grupării „biserica penticostală”, Adunările lui Dumnezeu a cunoscut cea mai mare creştere; cu 46,8%. Biserica Evanghelică din cele Patru Colţuri şi Biserica Universală a Împărăţiei lui Dumnezeu au crescut fiecare cu 37,12%, respectiv 28,37%.

Christian Post

You may also read!

Cine este Dumnezeul tău?

Trupurile noastre au nevoie de odihnă zilnică. Am fost creați după chipul și asemănarea lui Dumnezeu și la fel,

Read More...

„Sufăr de o formă rară de cancer osos”, povestea lui Stoica Alexandru

Nume si prenume: Stoica Alexandru Varsta: 4 Localitatea: Lupeni Diagnostic: Sarcom Ewing sacrat stadiul 4 Suma necesara: 7000 Euro

Read More...

„Descoperă-ţi chemarea ta ca şi lider în domeniul profeional” (30 iunie – 02 iulie, Cluj, România)

Ești un tânăr profesionist cu vârsta între 22 și 35 de ani și lucrezi într-un mediu profesional? Atunci acest

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

© 2010 - 2017 Total Schimbat.ro |Termeni si Conditii

Aboneaza-te la Total Schimbat.ro