DocumentareFamiliePersecutii

Familie persecutată care îşi găseşte odihna în trupul lui Cristos

O familie de cinci persoane a fost nevoită recent să fugă din ţara ei de origine în Asia de Sud, pentru a evita o moarte sigură. Când aceştia au ajuns în noua lor locuinţă, totuşi, au descoperit că viaţa nu era mai uşoară, raportează MNN.

 Obaid Wasti conducea o afacere şi era pastor asociat de muzică în ţara sa de origine. Familia lui trăia bine. „În fiecare zi aduc o mulţime de lucruri acasă, pentru copiii mei”, susţine Obaid. Dar acum nu mai este cazul.

 Membrii familiei Wasti au fost atacaţi şi ameninţaţi de multe ori înainte de a decide că este timpul să fugă. Familia a fost acuzată de convertirea oamenilor la creştinism, o infracţiune care se pedepseşte cu moartea în ţara lor, potrivit Baptist Global Response. După mai multe ameninţări cu moartea la adresa familiei, în final, oamenii au pătruns în casa familiei Wasti.

 „M-au legat pe mine şi pe fratele meu, şi ne-au dus într-o singură cameră”, povesteşte Julie Wasti, 13 ani. „I-au băutut pe mama şi pe tatăl meu, şi le-au spus să nu mai relateze nimănui despre Isus, că altfel îi va aduce. De asta am fugit de acolo.”

 Membrii familiei Wasti s-au refugiat în Bangkok, Thailanda, în căutare de azil, doar pentru a se întâlni cu alte obstacole. BGP raportează faptul că Thailanda este una dintre cele cinci ţări care nu cinsteşte legile drepturilor omului care protejează refugiaţii din pricina persecuţiei şi cere azil în linii internaţionale. În loc de asta, membrii familiei Wasti sunt consideraţi migranţi ilegali. Aceştia trăiesc într-o teamă constantă că vor fi arestaţi, aşa că rămân într-un mic dormitor de bloc cimentat pe care l-au închiriat.

 Cu toate acestea, familia Wasti continuă să se roage cu credincioşie pentru aprovizionare din partea Domnului. Răspunsul Său a venit prin intermediul unei biserici baptiste. Alţi refugiaţi au oferit familiei Wasti o adresă pentru un loc cunoscut de ajutorare a oamenilor: Biserica Baptistă „Calvar”. Biserica din Bangkok i-a primit pe membrii familiei Wasti cu braţele deschise.

 Întrucât Obaid a avut părtăşie şi rugăciune cu partenerul BGP, Martin Chappell, un alt membru de biserică a împachetat un coş cu alimente pentru familie, utilizând alimente din partea Fondului Baptist de Sud pentru Foametea Globală, coordonată prin BGP pentru ajutorarea refugiaţilor.

 Membrii familiei Wastis încă trăiesc într-o cameră fără fereastră, fără mobilă, cu excepţia patului. Îşi atârnă hainele de o funie întinsă în întreaga cameră. Însă familia este mulţumită de purtarea de grijă a lui Dumnezeu. Julia spune: „Acum avem mai multă mâncare. Tata a găsit Biserica Baptistă „Calvar”. Ştiu că ei ne iubesc ca pe Isus.”

 Este un exemplu uimitor al trupului lui Cristos pus în acţiune. Rugaţi-vă ca Dumnezeu să folosească povestea familiei Wasti pentru a aduce mulţi oameni la viaţa veşnică.

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button