ConferinteSocialStiri

Congresul critică asalturile asupra familiei

O declaraţie adoptată de către delegaţi ai celui de-al şaselea Congres Mondial al Familiei a avertizat în legătură cu daunele care sunt aduse familiei prin schimbările de lege, individualism şi revoluţia socială.

Declaraţia Madrid afirmă că recentele schimbări legale şi de politică publică din Europa, în mod deosebit, au “corupt sensul şi demnitatea căsătoriei, au devalorizat paternitatea, au încurajat divorţurile facile şi naşterile în afara căsătoriei, au dus la identităţi sexuale confuze, au promovat promiscuitatea şi au creat condiţii care au mărit abuzul copiilor, izolarea bătrânilor şi creşterea depopulării.”

Câteva ţări europene, inclusiv Marea Britanie, au votat pentru legalizarea căsătoriilor dintre homosexuali şi pentru adopţie, în deceniile precedente.

Declaraţia a fost adoptată de către mai mult de 3.000 de delegaţi din jurul lumii, care au participat la congresul din Madrid de la sfârşitul lui mai.

Afirmă în continuare că familia naturală este sistemul familial “optim” şi, în timp ce se luau în calcul diferitele condiţii de trai, spuneau că toate celelalte forme de familie sunt “incomplete” sau “fabricaţii ale statului.”

“Noi afirmăm că familia naturală, nu cea individuală, este celula de bază a societăţii”, declarau ei.

“Familia naturală este un aspect fix al ordinii create. Familia naturală nu se poate schimba în altă formă; nici nu poate fi redefinită de către ingineri sociali care doresc aceasta.”

“Avortul, eutanasia şi manipularea embrionilor umani sunt denunţate drept atacuri asupra vieţii umane.”

“Fiecare persoană nou-concepută are dreptul de a trăi, de a creşte, de a se naşte şi de a împărtăşi un cămin cu părinţii lui/ei naturali uniţi prin căsătorie”, citează declaraţia.

Organizatorii Congresului Mondial al Familiei includ Centrul Howard pentru Familie, Religie şi Societate , Familia Catolică şi Institutul Drepturilor Umane şi Focus on the Family (Concentrarea pe Familie).

Show More
Banner Pozitie 4 (liber)

Lidia Baiaş

“Sunt iubitoare de frumos, de cuvinte frumos alcătuite și, nu în ultimul rând, de oameni frumoși. Sunt absolventă a Facultății de Litere și îmi plac traducerile. La fel ca și voi, sunt în căutarea lui Dumnezeu, un Dumnezeu al iubirii și al perfecțiunii. Știu că doar El ne poate dărui frumosul în viață și binecuvântarea, pe care ne-o dorim cu toții. Am ales să fac parte din echipa Total Schimbat deoarece am vrut să Îl onorez pe Dumnezeu cu talantul pe care mi l-a dăruit. Doresc să fiu o rază de lumină în lumea din ce în ce mai întunecată în care trăim. Prin harul lui Dumnezeu, se poate!”

Related Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button