ArticoleDevotionale

Răspuns la o întrebare importantă

Pentru ce a fost dată omului Biblia? Apostolul Pavel rezumă răspunsul în următoarele cuvinte: „Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi este de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire”. (2 Timotei 3:16 )

Omului nu-i place mustrarea. Dumnezeu ştie că el (omul) are nevoie de aceasta. Biblia este nepărtinitoare, şi nu are preferinţe. Lipsurile şi eşecurile, precum victoriile şi tăria diferitelor personaje sunt creionate întocmai în Sfânta Scriptură.

Dumnezeu nu numai că mustră. El şi îndreaptă. El ne arată datoria. El ne îndrumă spre neprihănire. Îndeplinirea acelor lucruri care sunt bune – lucruri în armonie cu marile principii ale legii Sale aşa cum sunt exprimate în Biblie – duc la formarea unui om desăvârşit, destoinic pentru orice lucrare bună (2 Timotei 3:17 ).

Un alt motiv pentru care Biblia a fost scrisă se găseşte scris în următoarele cuvinte ale lui Pavel:  „Şi tot ce a fost scris mai înainte a fost scris pentru învăţătura noastră; pentru ca prin răbdarea şi prin mângâierea pe care o dau Scripturile să avem nădejde” (Romani 15:4).

Dacă ai această nădejde vei şti de ce decenii la rând Biblia a fost cartea cea mai căutată din lume – şi de ce ea continuă să fie foarte căutată.

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button