SocialStudii/Cercetari

Studiu: Convieţuirea, de teama divorţului

Convingerea că convieţuirea înainte de căsătorie ajută la evitarea divorţului este „contrazisă de experienţă”, susţine psihologul clinic Dr. Meg Jay în New York Times, raportează Life Site News.

 Jay, un specialist în dezvoltarea tânărului adult, mărturiseşte a fi „nici pentru, dar nici împotriva” convieţuirii, dar oferă o critică mistuitoare a practicii care, susţine ea, devine o „normă” printre adulţii tineri. Potrivit articolului său, fenomenul a crescut cu mai mult de 1500% din 1960, când existau aproximativ 450,000 cupluri necăsătorite care trăiau împreună. Acum există mai mult de 7,5 milioane de astfel de cupluri.

 Studiile recente au indicat că există o legătură cauzală între creşterea divorţului şi creşterea convieţuirii, afirmă Jay. În trecut, dumneaei notează, unii cercetători au respins sugestia că convieţuirea poate provoca de fapt divorţul, atribuind corelaţia dintre cei doi „la selecţie, sau la ideea că convieţuitorii au fost mai puţin convenţionali în privinţa căsătoriei, şi astfel mai deschişi la divorţ.”

Studiile au arătat că femeile şi bărbaţii au tendinţa de a intra într-o situaţie de convieţuire cu diferite mentalităţi, susţine dr. Jay, cu femei care o văd „ca un pas spre căsătorie”, iar adesea bărbaţii o văd „ca o modalitate de a testa o relaţie sau a amâna un angajament”.

 „Această asimetrie de gen este asociată cu interacţiuni negative şi niveluri mai scăzute de angajament chiar şi după ce relaţia progresează spre căsătorie”, a adăugat dumneaei.

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button