Studiu: Somnul poate întări amintirile pozitive

In Sanatate, Studii/Cercetari

Somnul ar putea fi un impuls al fericirii prin păstrarea amintilor emoţionale pozitive ale noastre, arată un studiu.

 Rebecca Spencer din cadrul Universităţii „Massachusetts”, Amherst, împreună cu colegii săi au împărţit 70 de adulţi tineri în două echipe- una care a fost lăsată să doarmă, iar alta care trebuia să stea trează.

 Echipa de cercetători a prezentat echipele cu imagini pozitive, cum ar fi căţeluşi şi flori, şi elemente neutre, precum mobilă sau veselă de cină, raportează Medical Express.

 Echipele au fost rugate să evalueze imaginile, iar după 12 ore, perioada în care au dormit sau au rămas treji,  au experimentat  pe amintirile lor privind imaginile. Amintirile imaginilor pozitive au fost găsite ca fiind mai puternice printre acei care au dormit.

 Prezentând concluziile la o reuniune a cercetătorilor din Chicago, Spencer a spus că somnul de fapt „îmbunătăţeşte amintirile emoţionale pozitive ale noastre, pe când aceste amintiri de destramă după trezire”.

 „Amintirile pozitive pot fi chiar prioritate pentru prelucrare în timpul somnului”, citează Medical Express.

Cercetările anterioare  arată că insomnia este un răspuns sănătos biologic pentru oamenii care au experimentat un fel de traumă. Ultimul studiu sugerează că starea de veghe ar putea degrada amintirile pozitive.

 Spencer consideră că rezultatele ar putea avea implicaţii semnificative pentru tratamentul de tulburare a stresului posttraumatic, lăsând ca amintirile să fie „întărite” şi „eventual mai mari decât cele negative”. Dumneaei a concluzionat că oamenii ar trebui să doarmă pentru a spori amintirile lor.

 „În privinţa  amintirilor medii negative, putem învăţa ceva din ele şi ar trebui să ne amintim de ele”, a adăugat Spencer. „Mai mult decât atât, somnul intensifică amintirile pentru evenimentele pozitive în faţa cărora suntem expuşi şi de care dorim să ne amintim.”

You may also read!

Salutări din Etiopia – familia Pașcalău

ZILE DE SĂRBĂTOARE Nu de multe ori ne-am pus straie de sărbătoare de când suntem pe câmpul de misiune,

Read More...

Meditaţie – 07.01.2018

„Căci acolo unde sunt doi sau trei adunaţi în Numele Meu, sunt şi Eu în mijlocul lor.” (Matei 18:20)

Read More...

10 calităţi ale unui lider înţelept, de Bebe Ciausu

Dacă acţiunile tale îi inspiră pe alţii să viseze mai mult, să înveţe mai mult şi să facă mai

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

© 2010 - 2017 Total Schimbat.ro |Termeni si Conditii

Aboneaza-te la Total Schimbat.ro