BisericaStudii/Cercetari

Sondaj: Aproape 70% dintre americani văd Paştele ca fiind un obicei religios

Un studiu despre obiceiurile spirituale ale adulţilor americani, care curând urmează să fie publicat, arată că aproape 70% din respondenţi consideră că Paştele este un obicei religios.

Sondajul, care a fost parte din mai multe, realizat de Societatea Biblică Americană şi Grupul Barna, arată că 69% din adulţii americani sărbătoresc Paştele ca o sărbătoare religioasă, în contrast cu practica culturală populară a ciocnirii de ouă şi bomboane.

Lamar Vest, preşedinte al Societăţii Biblice Americane, a declarat pentru Christian Post că speră ca sondajul să trimită mesaje importante liderilor de biserici.

“Sper ca liderii de biserici să vadă rezultatele acestui sondaj şi să-şi  amintească  cât de importantă este munca lor zilnică. Paştele este un strigăt al speranţei şi al încurajării – două lucruri adesea puţin furnzate în cultura noastră”, a afirmat Vest.

“Sperăm că bisericile vor recunoaşte oportunitatea pe care Paştele o oferă pentru a ajunge la oamenii care nu sunt conectaţi. Sperăm că  toţi acei care în prezent nu celebrează Paştele ca sărbătoare naţională vor deschide paginile Scripturii şi vor afla ce înseamnă cu adevărat sărbătoarea.”

Sondajul este parte dintr-o colecţie de studii intitulată “ Statutul Bibliei în 2012”, set care va fi lansat marţi, 17 aprilie. În cadrul cercetării a fost inclus şi feedback-ul în urma interviurilor telefonice şi sondajelor online.

Sondajul a fost compus din două seturi de interviuri, unul online şi unul telefonic. Un total de 1016 respondenţi au răspuns prin telefon interviului, iar 1005 intervievaţi au folosit sondajul online. Interviurile telefonice au fost realizate între 24 februarie şi 5 martie, şi au inclus adulţi americani de la vârsta de 18 ani. Sondajele online au fost realizate între 14- 21 martie.

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button