ExterneStiri

Iran: Zece convertiţi au fost arestaţi într-o biserică

În haine civile autorităţile de securitate au percheziţionat o bisericӑ  și au arestat 10 membri, care s-au adunat pentru serviciul de rugăciune. Toţi cei 10 deţinuţi au fost transferaţi într-o locaţie necunoscută, scrie agenţia de presă iraniană, Mohabat News.

Potrivit agenţiei de ştiri creştine din Iran, reporterii Mohabat News au declarat: „Ȋn urma arestărilor continue de creştini iranieni, autorităţile iraniene de securitate au invadat o clӑdire rezidențialӑ folositӑ ca bisericӑ  ȋn data de 8 februarie 2012, şi au arestat 10 creştini care s-au adunat acolo pentru a se închina. Acești credincioşi, care s-au adunat într-o casă pentru a ţine un serviciu de închinare, au fost arestaţi şi transferaţi la o locaţie necunoscută cu ajutorul unui vehicul de poliţie.”
Locul de amplasare a deţinuţilor este încă necunoscut, în ciuda eforturilor familiei lor. Autorităţile refuză să dea orice informaţii în această privinţă. Deşi detaliile exacte nu sunt încă disponibile în acest sens, raportul  Mohabat News indică faptul că un om numit Mojtaba Hosseini este printre persoanele arestate. El a fost, de asemenea, arestat ȋn data de 11 mai 2008, odată cu ȋncӑ 8 convertiţi creştini. Oficialii de securitate i-au cerut atunci lui Mojtaba Hosseini să renunţe la credinţa sa şi de a colabora cu biroul de Informaţii.
De asemenea, este demn de remarcat faptul că ultimele rapoarte de lunӑ au fost publicate cu privire la arestarea unui număr de creştini în Biserica AOG a Ahwaz, inclusiv pastorul bisericii şi ȋncӑ doi membri ai bisericii.
Astăzi, presiunile şi măsurile de securitate implementate de către Republica Islamică împotriva bisericilor din Iran au dus la închiderea bisericilor, în care serviciile au fost ţinute în limba persană.

În ciuda tuturor acestor condiţii, atunci când persoane din alte medii religioase au îmbrăţişat credinţa creştină, ei simt nevoia de a se aduna în grupuri mici, în casele lor, şi astfel ȋși dedicӑ locuinţele personale pentru serviciile de închinare. Republica Islamică Iran consideră că astfel de grupuri sunt instrumente de spionaj pentru Occident.

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button