ExternePersecutiiStiri

Pakistan: Creştinii simt teamă în urma pretinsei profanări a Coranului

Pretinsa ardere de pagini din Coran îi face pe creştinii pakistanezi să trăiască cu teamă pentru vieţile lor din cauza unor posibile atacuri.

Khuram Masih, un bărbat creştin în vârstă de 23 de ani, a fost acuzat de profanarea Coranului în Pakistan. Poliţia pakistaneză l-a luat în custodie conform legislaţiei ţării referitoare la blasfemie.

Poliţia din oraşul Shahdara, lângă Lahore, l-a arestat pe Masih pe 5 decembrie şi l-a acuzat în conformitate cu secţiunea 295-B. Avocaţii lui Masih au precizat că proprietarul său, Zulfiqae Ali, l-a acuzat de ardere de pagini din Coran în scopul de a pregăti ceai. Secţiunea 295-B consideră că profanarea intenţionată a Coranului sau utilizarea unui extras într-un mod peiorativ trebuie pedepsită cu detenţie pe viaţă.

Unul dintre chiriaşii lui Ali şi un vecin al lui Masih au spus, de asemenea, că l-au văzut pe Masih şi soţia sa Bano că ardeau pagini din Coran pentru a face ceai. Mian Shafqat, ofiţer responsabil cu ancheta, a declarat că poliţia a confiscat paginile pretinse arse de la „locul crimei” şi că poliţia a dovedit că Masih, într-adevăr, le-a ars.

Alţi musulmani din zonă au fost curând conştienţi de acest incident, potrivit Raportului din Primele Informaţii (FIR). Curând, o mulţime de musulmani s-au adunat aproape de casa lui Masih şi au început să strige sloganuri împotriva familiei creştine dinăuntru. Liderii musulmani ale moscheilor din apropiere au cerut ca Masih şi soţia lui să primească o pedeapsă severă.

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button