ExternePolitic

Marea Britanie: Ministrul musulman îndeamnă naţiunea să devină mai creştină

În timp ce societatea britanică a devenit intolerantă asupra perspectivelor religioase şi ale exprimării, prima femeie musulmană care serveşte cabinetul englez a afirmat că Marea Britanie ar trebui să devină o ţară unde oamenilor să nu le fie ruşine de faptul că sunt creştini.

” Trebuie să creăm o ţară în care oamenii să nu fie ruşinaţi, ci mândri de credinţa lor- unde aceştia să nu simtă  că trebuie să lase religia la uşă”, a explicat baroana Sayeeda Warsi, care de asemenea face parte  din Partidul Conservator. Opinia dumneaei a apărut în cadrul unui articol din Daily Telegraph. ” Asta înseamnă să fii mândru de a fi creştin, nu să o declasezi.”

În mintea distinsei doamne probabil că era argumentul solid, cum că exprimarea creştină este antitetică multiculturii din Marea Britanie. ” Este o greşeală să asumi să îţi compromiţi identitatea cu cât ajungi să îi cunoşti pe ceilalţi”, a afirmat Sayeeda Warsi. „Cu cât ajungi să-l cunoşti pe aproapele tău, cu atât identitatea ta religioasă devine mai puternică. De mai mulţi ani o spun: cu cât suntem o naţiune mai creştină, cu atât vom ajunge să întelegem celelalte religii.”

„Oamenii”, a adăugat ea, ” ar trebui încurajaţi să spună că credinţa lor este inspiraţia pentru ceea ce fac. Asta înseamnă să susţii prelegeri creştine de caritate în acordarea serviciilor publice în şcoli, spitale şi reabilitare.”

” Din nou şi din nou, presupunem că unii oameni de credinţe diverse sunt de încredere, în timp ce alţii nu pot fi”, a afirmat doamna Warsi, subliniind faptul că în lumea musulmană  creştinii sunt priviţi cu suspiciune, iar în Vest, unii pun la îndoială loialitatea musulmanilor.

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button