PoliticStiri

Kazahstan: Aderarea la Comisia Venice şi aplicarea legilor care violează drepturile omului

Preşedintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev a semnat 2 legi care violează la nivel intrenaţional angajamentul drepturilor umane, în aceeaşi zi în care ţara a optat pentru aderare deplină a consiliului Comisiei Europene pentru Democraţie prin Lege, Comisia Venice, notează Forum 18.
Nazgul Yergaliyeva de la Centrul Legal de Cercetare Politică din Almatya a afirmat pentru Forum 18 „Kazahstanul ar trebui să demonstreze practic că aderă la valori fundamentale ale regulii de lege, drepturilor omului şi democraţiei, care sunt găsite că principii ale Comisiei Venice.”

Vyacheslav Abramov de la Casa Libertăţii a comentat pe baza topicului că aplicaţia este acceptată”, ” Va fi un semnal clar pentru Kazahstan că poate continua cu violarea drepturilor omului”. Agenţia Afacerilor Religioase (AFA) susţine că a fost revocată o interdicţie asupra vizitei autorului islamic, imamul Shamil Alyautdinov la Moscheea Rusiei Memoriale. ARA insistă că imamul nu poate oferi prezentări de cărţi în librării sau universităţi, aşa cum specifică legea religioasă în ceea ce priveşte interdicţia.

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button