BisericaRugaciune

Rugӑciune pentru creștinii persecutați din Nepal

Nepalul este oficial singurul stat hinduist din lume. Deşi în 1990 a fost adoptată o nouă constituţie care garantează fiecărei persoane libertatea de a-şi profesa liber credinţa,  religia naţională este considerată a fi hinduismul. Prozelitismul este interzis, iar cei ce sunt descoperiţi că îşi împărtăşesc credinţa, sunt pasibili potrivit legii, la trei ani de închisoare. Până în prezent nu a fost însă condamnat nimeni.

Persecuţia creştinilor vine însă din partea hinduiştilor militanţi, care intenţionează să-i scoată pe creştini din ţară. Cu toată această împotrivire, numărul creştinilor este în continuă creştere, fiind estimat la aproape 500.000 de membri şi aproape 3.000 de biserici, iar victoria în alegeri din 2008 a maoiştilor, aducea speranţe pentru o mai mare libertate religioasă.

Noul guvern s-a angajat însă ca în următorii ani să facă din Nepal, o ţară complet comunistă. Datorită acestui fapt, creştinii au ajuns să fie restricţionaţi şi prin deciziile autorităţilor. În mai 2003, membrii unui grup hinduist militant, supranumit Armata de apărare Nepaleză,  au bombardat o biserică Catolică.

 În timpul acestui atac, au fost ucise două femei şi o fetiţă, iar mulţi alţii au fost răniţi. Membrii acestui grup şi-au asumat responsabilitatea şi în cazul morţii unui alt preot catolic, ucis cu brutalitate în acelaşi an.

Rugați-vӑ pentru:

  • statornicia în credinţă a credincioşilor evanghelici din Nepal;
  • membrii grupurilor hinduiste militante;
  • misionarii străini care lucrează în Nepal.

Preluat din Calendarul de Rugӑciune, Misiune.ro

Tags
Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close