PoliticSocialStiri

Gigi Becali și-a cerut iertare pocăiților în „spovedania publică”

Luni, 18 aprilie 2011, într-o conferință de presă, pe care a numit-o „spovedania publică”, Gigi Becali și-a cerut iertare oamenilor din lumea politică, a justiției, a fotbalului dar și din sfera religioasă.

În debutul conferinței de presă, Gigi Becali a declarat că aceasta este „cea mai importantă conferință din viața mea”.

Luni seara, îmbrăcat în costum de sărbătoare, în fundal cu icoane mari, Gigi Becali a practicat „spovedania publică”, după modelul Regelui David, precizează mediafax.După ce acesta și-a cerut iertare persoanelor din conducerea țării, precum și celor de care a fost judecat cu ceva timp în urmă, a făcut o precizare cu privire și la celelalte culte, precum pocăiții:

„Cer iertare şi anumitor culte, dar aş vrea ca poporul meu, neamul meu, să nu o ia pe un drum greşit, spre pierzanie. Dacă o să-mi spun părerea despre Martorii lui Iehova, pocăiţii, îi jignesc. E o părere a mea, ca să înţeleagă ortodocşii mei.”

Această declarație reflectă tiparul creștinului ortodox neinformat, sau informat doar dintr-o singură sursă. Afirmațiile lui Gigi Becali arată că preoții ortodocși  nu s-au lăsat de meseria de a „ponegri” pe creștinii ce aparțin altor culte. Este justificată această atitudine și prin teama multora dintre ei, de a nu-și pierde enoriașii, mai ales pe cei ce au o influență puternică în societate.

A te exprima împotriva unui cult, că se află pe un drum greșit, sau spre pierzare, este o atitudine imatură, care reflectă o superficialitate în domeniul religios. Pentru a acuza un cult, trebuie ca să știi gândirea celor care fac parte din acel cult, învățătura și teologia acestora. Chiar simplul fapt de-ai pune pe martorii lui Iehova alături de pocăiți, denotă o lipsă de informare totală a omului public, Gigi Becali. Doar atunci când ești informat asupra dogmei acelui cult ești justificat să faci afirmații împotriva acelei denominațiuni religioase. Doar așa dai dovadă de maturitate în afirmațiile pe care le faci!

Preluat din Revista Orizonturi Eterne

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button