Articole

CEREREA

Imi aduc nevoile mele înaintea lui Dumnezeu si îi cer Lui ajutorul de care am atat de multa nevoie. Zi de zi ma adresez lui Dumnezeu cerandu-i întelepciunea, calauzirea, puterea si providenta Lui.
Exista unii oameni care desconsidera rugaciunea de cerere personala. Ei spun ca este gresit sa te rogi ceva pentru tine însuti fiindca se cuvine sa te gandesti mai mult la altii.

Ca sa umblu pe calea Ta,
Fa-ma Doamne sa traiesc zi de zi,
Lasand deoparte voia mea.
Iar cand ma rog si-mi plec genunchii,
Eu pentru altii sa-mi înalt rugaciunea.
Ajuta-ma ca în tot ce savarsesc,
Pe Tine, întotdeauna sa Te cinstesc.
Stiind ca tot ce fac pentru Tine,
Este pentru altii si nu pentru mine.
Acesta sa-mi fie motto-ul,
Ca sa traiesc pentru altii si pentru Tine,
Tu, Doamne, da-mi ajutorul.

Frumoasa poezie, însa nu înseamna neaparat si o doctrina excelenta. E adevarat ca ar trebui ca eu sa ma rog pentru altii si sa fiu preocupat de nevoile lor. Cu toate acestea trebuie ca sa fiu interesat si de propriile mele nevoi. Puteti spune orice, însa si eu am anumite nevoi definite. Si într-adevar nu le-as fi de nici un folos altora daca întai nevoile mele nu ar fi împlinite.
Biblia spune ca, „plugarul trebuie sa munceasca înainte ca sa stranga roadele” (2Tim.2:6). Cu alte cuvinte, nu poti sa daruiesti ceea ce nu ai. E ca si cu bubitele de pojar pe care nu poti sa le dai pana ce nu le ai. De aceea, trebuie întai sa fiu un partas al harului, iubirii, tariei si puterii lui Dumnezeu. Atunci cand eu am parte de acestea pot sa fac parte si altora.
Unul din ucenicii lui Isus a spus, „Doamne, învata-ne cum sa ne rugam, la fel cum Ioan si-a învatat ucenicii lui”. Atunci Isus i-a învatat aceea rugaciune model: „Tatal nostru, care esti în ceruri. Sfinteasca-se Numele Tau; vie Imparatia Ta; faca-se voia Ta, precum în ceruri asa si pe pamînt” (Luca 11:1-2). Prima parte a rugaciunii îi este adresata lui Dumnezeu, însemnand închinare lui Dumnezeu pentru ceea ce El este: „Sfinteasca-se Numele Tau”. Dupa aceea urmeaza rugaciunea pentru Imparatia lui Dumnezeu: „Vie Imparatia Ta”. Chiar urmatoarea cerere este, „Painea noastra cea de toate zilele da-ne-o noua în fiecare zi…si nu ne duce în ispita, ci izbaveste-ne de cel rau” (Luca 11:3-4).
Acestea sunt cereri personale pentru propriile mele nevoi. Eu am cu adevarat nevoi iar Dumnezeu doreste ca eu sa aduc aceste nevoi înaintea Lui. Nu este nimic gresit în a ma ruga si în a-i cere lui Dumnezeu sa-mi procure banii de chirie sau sa se îngrijeasca de orice altceva pot avea nevoie.

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button