Articole

Care a fost durata unei zile de creaţie?

Universul

Despre aceasta chestiune s-a discutat deseori aprins, pentru ca s-au elaborat prea multe teorii in legatura cu ea, care se contrazic reciproc, in functie de punctul de vedere. Ajungem foarte repede la un raspuns daca clarificam mai intii numarul surselor de informatii privitoare la aceasta. Nici una din stiintele actuale nu dispune referitor la aceastii chestiune de date de observatie sau de fapte reale pe care sa le interpreteze. Singura afirmatie existenta in acest sens ne-o da Dumnezeu in Biblie, si anume in relatarea despre creatie si in poruncile de pe Sinai.

Relatarea creatiei este cladita pe o cronologie stricta, care ne arata ca lucrarile individuale au fost executate in decursul a sase zile consecutive. Biblia se dovedeste si aici ca fiind o carte exacta. Astfel, lungimea unei zile este exact definita dupa cum urmeaza (suficient si din punct de vedere stiintific): Este acea perioada geoastronomica stabilita prin durata de rotatie a pamintului, si aceasta este de 24 de ore.

In cele 10 porunci de pe Sinai, Dumnezeu intemeiaza cele sase zile lucriitoare si ziua de odihna a oamenilor indicind saptamina creatiei: “Sa lucrezi sase zile… dar ziua a saptea este ziua de odihna inchinata Domnului, Dumnezeului tau; sa nu faci nici o lucrare in ea… Caci in sase zile a facut Domnul cerurile, pamintul si marea, si tot ce este in ele, si in ( ziua a saptea S-a odihnit” (Ex.20:9-11).

Pornind de la teoria evolutionista, se incearca uneori sa se interpreteze zilele creatiei ca perioade lungi de timp.

Cuvintul din Psalmul 90: “Caci, inaintea Ta o mie de ani sunt ca ziua de ieri care a trecut” este inclus arbitrar in Geneza 1:1 ca intr-o formula matematica (In Psalmul 90, ca si in 2.Pt,3:8, este vorba de Dumnezeu ca Cel eten, Cel independent de trecerea timpului). Aceasta matematica biblica aduce intr-adevar extinderea doritii de evolutionisti de 1:365.000, dar ea trebuie respinsa ca fiind nebiblica.

Aceeasi logica am putea atunci s-o apliciim si asupra lui Matei 27:63, astfel ca dintr-o data am avea: “Dupii trei mii de ani voi invia”. Oare Isus a inviat a treia zi, exact asa cum a zis. Criticii au adus adesea obiectia ca credinta in faptul ca Dumnezeu a realizat creatia in sase zile nu este necesara pentru salvare. Cind aud aceasta obisnuiesc sa intreb: Credeti ca Isus a inviat dupa trei zile? Si de obicei primesc un raspuns afirmativ. Deci continui: Nu este necesar nici pentru salvarea mea faptul ca Domnul a inviat dupa trei zile. Dar de ce sa facem asemenea deosebiri cu aceesi Biblie? Pe una o credem, si pe cealalta nu?

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button