Singurătate şi Talent

0
157

Auzim mereu în orice discuţii cu majoritatea tinerilor: “Nu sunt bun de nimica, sunt părăsit de toti, nu mai am rost pe lume !” Care crezi tu că este motivul pentru care te simţi aşa?

În mare parte, dă-mi voie să te contrazci şi să îţi dovedesc căci tu eşti un complice la acest capitol. În primul rând o cauză majpră este lipsa comunicări cu cei din jur. Dacă tu nu arăţi interes în a discuta cu prietenii, a colabora în anumite situaţii, sau a cere sfaturi utile, nici cei din jurul tău nu se vor putea antrena în discuţii cu tine pentru că nu prezinţi niciun interes.

Şti căci în fiecare om Dumnezeu a pus ceva important în El? Încearca să descoperi acea mică parte care te va ajuta să îţi descoperi talentul tău. Fiecare dintre noi avem diferite daruri: îţi place să cânţi, să dai îndemnuri, anumite fapte importante care îi ajută pe cei din jurul tău. Ţi-ai dat seama vreodată căci poate ai disctat fără să şti cu o persoana care era căzut din punct de vedere spiritual, şi la o mica îmbărbătare pe care ai spus-o persoana aceea a fost ridicată; În mod sigur Dumnezeu atunci te-a folosit caprin tine persoana respectivă să fie înălţată.

Nu lăsa ca singuratatea şi închiderea în sinea ta să ajungă la un punct în care cu greu îti va fi să te refaci la viaţa ta normală. Încearcă să îti descoperi talentul tău, poate că nu ai dat prea mare importanţă la ceea ce poti realiza, si ar putea fi de folos multora prin sacrificiile pe care la faci, iar atunci bucuria ţi-ar inunda sufletul tău.

În toate caută să faci voia lui Dumnezeu, cere-I totdeauna ajutorul şi sprijinul Lui în toate şi astfel El te va binecuvânta.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.