Articole

Relaţia Potrivită

“Mai ieri parcă aveam doar 7 ani…Îmi aduc aminte cum mergeam de mână cu mama mea la scoală. Prima mea zi de şcoală nu cunoşteam pe nimeni…treptat am început să îndrăgesc colegii şi cel mai mult Doamna Profesoară. Vai dar ce repede au curs anii deja mă văd în clasa a VIII-a, când am sărbatorit ziua cand ne-am despărţit de colegii nostri…am ajuns la liceu…am optat pe o anume opţiune, vroiam să ajung cineva cu renume, însa am ajuns la concluzia căci ceea ce mi-am dorit a fost doar un vis care încercam să îl visez cu ochii deschişi…În sfârşit am terminat liceul…”O” am zis: “de acum sunt liber nu mă mai stresez de nimica…” şi iar am dat greş.” Cauţi un loc de muncă, găseşti un salariu atractiv te stabileşti şi toate îţi merg cam după cum voieşti tu. Priveşti în urmă şi regreţi la ceea ce ai pierdut; anii copilăriei la care nu ai ţinut seama şi nu ai văzut cum trec pe langă tine ca şi cum nici nu ar fi existat. Probabil vrei să îţi asiguri un viitor, o căsnicie fericită, şi începi să te adanceşti în relaţii de prietenii cu o fată draguţă, sau de partea opusă un băiat drăguţ…vezi că îţi scapa un mic lucru de sub control şi te pierzi pentru că nu ai experienţă şi în plus nu ai ştiut cum să întemeiezi o relaţie creştină…şi într-un final ajungi să realizezi căci te afli într-o stare mai rea cum ai început; de fapt ajungi să te alegi doar cu “nimic”. Din pricina faptului căci nu ai vegheat, nu ai cerut ajutor lui Dumnezeu să te călăuzească în a-ţi pregăti chiar El însuşi ajutorul potrivit, ai încercat să alegi tu pentru viitorul tău care ţi se părea că il ai deja în mână. Am fost oarecum dezamăgit să aud unele răspunsuri de la diferite persoane care au trecut oarecum de vârsta de 30 ani. Deseori am auzit raspunsuri de genul: “Nu m-am casătorit deoarece, anumite fete cu care am vorbit pun anumite condiţii care de fapt în viaţa unui creştin nu ar trebui să existe”, nu mai trebuie amintite deoarece le cunoaşteţi toţi, alte raspunsuri cum ar fi: “Nu mai are rost să continui când până acum am fost doar înşelată şi nu m-am ales cu nimica”…etc

În primul rând în viaţa de creştin trebuie să te bazezi pe Dumnezeu, şi un mare  lucru este ca tu să crezi că ceea ce ai cerut este deja rezolvat. Mulţi tineri în ziua de azi se “îndragostesc” înainte de vreme, şi în urma “fericirii” pe care au gasit-o ajung să se lase în urmă inimi şi suflete rănite. Nu te avânta într-o relaţie în care cauţi interes şi scopuri; nu o face cu intenţia de a îti petrece timpul liber…sau anumite idei şi scopuri personale. Încearcă de acum înainte mai întâi să construieşti temelia numită “Dragoste şi devotament” apoi încearcă să clădeşti pe ea “Casa vieţii” şi “Familia Unită”.

Tags
Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

One Comment

  1. „Un camin fericit ” Unde este Dumnezeu e dragoste, armonie, pace, jertifire intelepciune,rugaciune,iertare,etc…in principal Dragostea le implineste pe toate ea este cheia care duce spre un camin fericit!Felicitari pt articol. Domnul sa te ajute in continuare!;)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close