O femeie creștină din Pakistan reușește să evadeze după ce este răpită

0
944

RAWALPINDI, PAKISTAN (Worthy News)—O femeie creștină care a fost forțată să se căsătorească cu un fermier Musulman și să se convertească la Islam, s-a întors acasă după săptămîni de ”captivitate și torturare”.

Sania James, 33 ani, a fost răpită pe data de 5 Aprilie de un bărbat înarmat care a intrat în casa părinților ei într-un oraș mic din regiunea Rawat, au afirmat venicii pentru BosNewsLife.

Bărbatul înarmat la amenințat pe tatăl ei că își va vedea fiica înapoi după ce plătește 250,000 Rupees (aproximativ $2,940) și plus acoperă rata dobinzii la un împrumut de 30 %.

James a spus că a fost dusă la fermierul Mohammad Shahbaz Ali și a fost obligată să se căsătorească cu el. ”Am fost torutară, forțată să mă întorc la Islam și să mă mărit” spune James.

“Nu am acceptat să mă convertesc la Ismal, am fost torturată în continuu”, spune ea către Worthy News și BosNewsLife. ”Ei m-au amenințat că vor omori părinții mei dacă nu ma convertesc la Islam. Într-o noapte am reușit să fug și să mă întorc acasă. Am contactat grupurile Creștine de apărare a drepturilor ca să mă ajute”.

Vecinii spun că au văzut cum a fost răpită dar nu au putut interveni. ”Am fost preveniți de Ali dacă încercăm să ajutăm acești creștini vom suporta consecințe drastice. Toți sunt speriați, spune Mohammad Hamza, unul dintre venicii Sanie James.

Mohammad Shahbaz Ali a reacționat foarte agresiv cînd a fost întrebat despre incident. ”Refuz să comentez”, a spus el. Răpirea a avut loc dupe ce tatăl lui James a luat un împrumut de la Ali pentru a plăti nunta fiicei sale mai mari.

Pentru a putea plăti împrumutul, Sania James s-a alăturat muncii la fermă cu tatăl ei în virstă. Dar după ceva timp tatăl ei a fost alungat de la fermă și ea a fost răpită.

Păstorul bisericii locale spune ”Sunt șocat de faptul că fiica unui om sărac este răpită și oamenii legii nu fac nimic”. Acesta nu este un caz unic după spusele activiștilor care apără drepturilor oamenilor. Ei și-au exprimat îngrijorarea cu privire la fetele și femeile creștine care sunt răpite în Pakistan, preponderent de către națiunea Musulmană, avînd problem legate de pămînt sau bani.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.