ExternePersecutiiStiri

Pastor din Nepal închis mai mult de trei luni, eliberat pe cauțiune

HYDERABAD, India, 29 iulie 2020 (Morning Star News) – Un pastor arestat în Nepal, în martie, sub acuzații care încalcă drepturile religioase, apoi rearestat imediat după eliberarea din aprilie, a fost eliberat după ce a plătit o cauțiune exorbitantă în această lună, au spus sursele.

A fost arestat pentru prima dată pe 23 martie sub acuzația de răspândire de informații false, deoarece a spus că rugăciunile pot vindeca noul coronavirus. Pastorul Keshab Raj Acharya fusese eliberat pe 8 aprilie doar pentru a fi rearestat câteva momente mai târziu, sub acuzația de „jignire a sentimentelor religioase” și „prozelitism”. După mai bine de trei luni de închisoare, unde i-a condus pe câțiva prizonieri la credința în Hristos, el a fost eliberat pe 3 iulie după ce a plătit o cauțiune egală cu aproximativ 2.500 de dolari, au spus sursele.

„Pentru mine a fost foarte dificil”, a spus pastorul Acharya pentru Morning Star News. „M-am gândit la copiii mici și la soția mea și am strigat Domnului în rugăciune. Mi-am ridicat privirea spre El, în speranța că, dacă este voia Lui, să trec peste aceasta, El mă va scoate din asta.” Oficialii guvernului și poliția au uneltit împreună împotriva lui, a relatat pastorul.

Când au fost întrebați de ce ofițerii l-au arestat din nou, poliția a declarat că acesta a acționat împotriva obiceiurilor religioase nepaleze, distribuind broșuri evanghelice în mai multe locuri, a menționat pastorul. Ofițerii care l-au chestionat în continuare l-au batjocorit și l-au hărțuit în timp ce i-au ordonat să explice fiecare fotografie pe care o găseau în telefonul mobil pe care îl confiscaseră, a mărturisit el.

Poliția a depus acuzații de indignare a sentimentelor religioase și de prozelitism, iar pe 19 aprilie un judecător al districtului Kaski a stabilit o cauțiune de 500.000 de rupii nepaleze (4.084 USD), considerată în mod disproporționat ridicată pentru nivelul acuzațiilor împotriva lui.

„De fiecare dată când am rugat poliția să-mi arate declarațiile pe care le-au scris despre mine, nu mi-au permis să le citesc și mi-au luat semnăturile fără ca eu să citesc un cuvânt”, a spus pastorul. Pe 13 mai, ofițerii l-au arestat din incinta instanței, bazat pe un al treilea set de acuzații și l-au trimis la închisoarea Dolpa. L-au tratat ca pe un criminal, oprindu-se la fiecare secție de poliție de-a lungul drumului și schimbând frecvent personalul care îl însoțea în călătoria de trei zile, a declarat el.

Pastorul Mukunda Sharma, secretarul executiv al Societății Creștine Nepaleze, a declarat, pentru Morning Star News, că persoanele și organizațiile creștine preocupate de libertatea religioasă din întreaga lume s-au mobilizat să extindă sprijinul în rugăciune și acțiune. Echipa de reacție rapidă a Societății Creștine Nepaleze a format un comitet format din trei membri care să lucreze la cazul său, la scurt timp după ce a auzit despre acesta, a menționat acestal.

„Constituția Nepalului interzice încercarea de convertire religioasă”, potrivit unui comunicat de presă ADF. „În același timp, Nepalul este semnatar al Pactului internațional pentru drepturile civile și politice, un tratat internațional care protejează în mod explicit libertatea religiei și a expresiei.” Nepalul se află pe locul 32 în topul organizației de sprijin creștin al Open Doors 2020, pe Lista țărilor persecutate în care este cel mai dificil să fii creștin.

Sursa: www.christianheadlines.com

Show More

Grunzac Alexandra

“Dumnezeu ne-a dat in dar mantuirea si nu este necesar sa facem nimic pentru a o castiga. Dar, din dragoste pentru Dumnezeu si pentru ca si ceilalti sa-L cunoasca, am ales sa Il slujesc prin tot ce fac si sa Il ascult. Vreau sa raspandesc in jurul meu o mireasma placuta Lui.“

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button