Columbia: Persecuţie, conflict şi răspândirea Evangheliei

In Biserica, Persecutii, Rugaciune

Russell StendalTimp de cinci decenii, în Columbia a fost un permanent război cu insurgenţii marxişti. Lupta poate erupe în orice moment de-a lungul zonelor de război.

De ani de zile, misionarul Russell Stendall distribuie literatură creştină în toate părţile cu conflicte: în grupurile de gherile, paramilitare, soldaţii guvernului. A încercat să lege prietenii cu posturile de radio pentru a-şi putea deschide cât mai mult calea pentru a vesti Evanghelia.

Fostul jurnalist, Dario Silva a urmărit îndeaproape aceste conflicte de ani de zile. El păstoreşte în prezent una dintre cele mai mari biserici din Bogota, şi trimite ajutoare pentru familiile suferinde din zona rurală a Columbiei.

Biserici Mega Deconectate

Dario SilvaDe asemenea Dario Silva s mai afirmat un lucru destul de grav pentru bisericile care au un potenţial destul de ridicat pentru a da o mână de ajutor fraţilor care sunt persecutaţi, sau care trăiesc în sărăcie datorită conflictelor. Dario, mai spune că există o mega deconectare între aceste megabiserici şi credincioşii izolaţi ai ţării. Chiar dacă megabisericile sunt dotate, şi pot spune că au „de toate”, sunt genul bisericii descrise în Apocalipsa, biserica din Laodiceea.

Ȋnmulţirea creştinilor creşte

Cu toate aceste persecuţii şi sărăcie de multe ori, lucrurile aceste nu au ţinut la depărtare Evanghelia, din contră, se poate răspândi mai repede decât pot crede unii. Un lider de gherilă afirma: „Aceşti creştini sunt cea mai gravă problemă, pentru că ajungem într-o zonă a ţării în care nu există curent electric, apă, drumuri, transport, casă parohială, om politic, şi totuşi întotdeaună vezi pe cineva cu o carte neagră sub braţ predicând despre Isus”.

Totuşi, în junglele din sud-vest şi în munţii columbiei, gherilele încă fac mari persecuţii asupra creştinilor, demolând biserici, ucigând pastori, şi izgonind creştinii. Rapoartele Open The Doors Internaţional, au scos la iveală faptul că pastorii creştini din Columbia sunt cei mai ucişi decât în orice altă naţiune democratică din lume.

Comandantul Geronimo

Zona de sud-vest a Columbiei a fost zona lui Helmer, un comandant de gherilă FARC cunoscut şi sub numele de Comandantul Geronimo.

„Când am devenit comandant…” spune Helmer, „…am declanşat un ateism total împotriva poporului lui Dumnezeu. Expulzeam pastori, închideam biserici, ucideam creştinii pentru că nu plăteau nicio atenţie, ceea ce noi aşteptam, şi ca să îl nege pe Hristos”.

După ani de persecutare a creştinilor, Helmer şi-a dat seama că nu a reuşit aproape nimic.

„Cu cât îi persecutam mai mult, cu atât mai mult creşteau, deveneau mai puternici şi se înmulţeau. Atunci m-am întrebat: Cum se poate asta? Dacă eu încerc să-i distrug, cu atât mai mult ei cresc, şi se face astfel un progres uriaş. Apoi am început să pun la îndoială ceea ce făceam eu”, spune Helmer.

Aceste îndoieli l-au condus pe Helmer la o întâlnire personală cu Isus, acela pe care el îl prigonea. Astăzi, asrma lui Helmer este o biblie, iar el îndeamnă oamenii să-l urmeze pe Isus Hristos, nu pe Karl Marx.

Pe de altă parte, Stendall crede că mai mult de 100.000 de combatanţi au devenit urmaşi ai lui Isus Hristos, iar conflictul care de atâtea decenii este aprins, ar putea avea un sfârşit prin pace.

Exemplele sunt multe, şi Cuvântul lui Dumnezeu se răspândeşte în ciuda altor pesrecuţii care continuă să existe încă şi în prezent.

Ȋntre timp, negociatorii guvernului se întâlnesc cu liderii gherilelor FARC sin Havana, Cuba iar speranţa creşte pe măsură ce vor să ajungă la un acord de pace, pentru a pune capăt acestor conflicte de 50 de ani de violenţă în Columbia.

Dar, indiferent de rezultatul guvernului, creştinii, folosind posturile de radio şi literatura se răspândesc, şi la rândul lor răspândesc pacea în zonele de conflict ale naţiunii, care până la urmă poate aduce o schimbare în Columbia.

Rugaţi-vă pentru:

  • Creştinii care răspândesc prin orice metodă de evanghelizare, Cuvântul lui Dumnezeu;
  • Liderii gherilelor ca Dumnezeu să îi cerceteze şi în loc de a-i persecuta pe creştini, să îi apere;
  • Guvernul Columbiei ca să poată să ia decizii bune care să aducă pacea şi stoparea acestor pesrecuţii a creştinilor.

Tradus de la sursa: www.cbn.com

You may also read!

Salutări din Etiopia – familia Pașcalău

ZILE DE SĂRBĂTOARE Nu de multe ori ne-am pus straie de sărbătoare de când suntem pe câmpul de misiune,

Read More...

Meditaţie – 07.01.2018

„Căci acolo unde sunt doi sau trei adunaţi în Numele Meu, sunt şi Eu în mijlocul lor.” (Matei 18:20)

Read More...

10 calităţi ale unui lider înţelept, de Bebe Ciausu

Dacă acţiunile tale îi inspiră pe alţii să viseze mai mult, să înveţe mai mult şi să facă mai

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

© 2010 - 2017 Total Schimbat.ro |Termeni si Conditii

Aboneaza-te la Total Schimbat.ro