BisericaExterneStiri

Indonezia: O altă biserică creştină este închisă de către protestatari

Protestatarii au forţat închiderea unei biserici din Bandung, Java de Vest, duminică, pe fondul susţinerii afirmaţiei că aceasta funcţiona fără permisiune. Biserica Reformată Batak Karo (GBKP) a funcţionat încă din 2007. Dar protestatarii au susţinut că congregaţia a căzut de acord să nu utilizeze clădirea ca pe o casă de cult, pe baza unui acord din 2011.

 “În duminica săptămânii trecute, aceştia au folosit clădirea pentru serviciul de duminică”, a declarat Amin Safari pentru Tempo.co. “Acesta este motivul pentru care am sigilat clădirea.”

 Protestatarii au agăţat, de asemenea, un banner pe poarta bisericii, pe care scria: “Noi, oamenii din RW 06 (o unitate de cartier), respingem cu îndrăzneală utilizarea acestei clădiri, la Kawaluyan 10, pentru a fi folosită pentru activităţi religioase.”

 Secretarul comitetului bisericii a susţinut că, deşi ei au semnat acordul din 2011, biserica a primit de atunci toate autorizaţiile necesare din partea guvernului local pentru organizarea serviciilor.

 “Din 20 iunie am deţinut o autorizaţie (pentru a organiza servicii) din partea administraţiei oraşului Bandung”, a precizat Davin pentru Tempo.co. “Noi am respectat codurile juridice, astfel că acordul (anterior) nu mai este valabil.”

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button