FamilieSocialStudii/Cercetari

Studiu: America nu este o „naţiune creştină”, dar este un pământ fertil pentru evanghelizare

După intervievarea unui număr de lideri creştini selectaţi din SUA, Asociaţia Naţională a Evanghelicilor (ANE) a dezvăluit faptul că, deşi 68% din aceşti lideri nu cred că Statele Unite este o naţiune creştină, ei o văd ca pe una dintre cele mai fertile soluri pentru evanghelizare.

 „Mulţi oameni din lume se referă la America precum o naţiune creştină, însă majoritatea liderilor creştini ai noştri nu gândesc aşa”, a declarat Leith Anderson, preşedintele ANE, într-un comunicat de presă.

 „Biblia foloseşte cuvântul „creştin” doar pentru a descrie oameni, nu ţări. Chiar şi acei care spun că America este o naţiune creştină, recunosc că există multe convingeri şi comportamente noncreştine şi chiar anticreştine”, a adăugat dumnealui.

 Liderii evanghelici intervievaţi au insistat că, deşi ei nu ar numi America „o naţiune creştină”, cu siguranţă este un loc promiţător pentru evanghelizare, afirmând că actuala generaţie tânără a Americii oferă una dintre „cele mai mari domenii de evanghelizare din lume”.

 În timp ce unii consideră că Statele Unite este o naţiune creştină, deoarece a fost fondată pe principii creştine şi e compusă dintr-o majoritate de creştini, unii susţin că nu poţi pune o etichetă pe o ţară plină cu o diversitate de oameni.

 „Nicio naţiune nu poate fi creştină sau noncreştină. Doar persoanelor unei naţiuni li se poate atribui credinţa personală în Cristos”, a declarat Paul Fleischman, preşedinte Emeritus al Reţelei Naţionale de Slujire Tânără, într-un comunicat de presă.

 „Se poate spune, totuşi, că naţiunea noastră a fost fondată în parte pe principii creştine, dar majoritatea poporului nostru nu mai le urmează într-o măsură care diferă semnificativ de cei care nu pretind a fi creştini”, a adăugat dumnealui.

 Criticii preşedintelui Barack Obama şi administraţia sa susţin faptul că dumnealui a încercat să facă Statele Unite o naţiune mai secularizată prin astfel de campanii, în timpul mandatului său HHS, care forţează instituţiile religioase să ofere o acoperire de securitate pentru contraceptive, precum şi aprobarea sa deschisă privind căsătoria de aceeaşi orientare sexuală.

 În 2006, într-un discurs adresat sezuriştilor, autodescrişi ca fiind o grupare creştină progresivă, apoi-Sen, Obama a declarat: „Orice am fi fost cândva, nu mai suntem o naţiune creştină- cel puţin, nu numai. Suntem, de asemenea, o naţiune iudaică, o naţiune musulmană, o naţiune budistă şi o naţiune hindusă, o naţiune de necredincioşi.”

 Într-un articol scris de către CNN, pe 4 iulie 2011, clientul columnity Kenneth C. Davis a a susţinut că SUA nu este o naţiune creştină din cauza faimosului apel al lui Thomas Jefferson pentru „separarea bisericii de stat”.

 Într-o aviz de opinie scris pentru CBS, columnistul Brian Montopoli a sugerat că definiţia „naţiune creştină” diferă de la persoană la persoană.

 Dacă o ‘naţiune creştină’ este doar o naţiune compusă în mare parte din creştini, atunci America este, fără îndoială, una dintre ele. În ciuda creşterii americanilor nonreligioşi, ei sunt încă în inferioritate cu mai mult de 6-1 faţă de creştini, potrivit Gallup”, a notat Montopoli.

 „Dacă o ‘naţiune creştină’ este altceva- o naţiune ale cărei legi, comportament şi politică sunt legate fundamental de idealurile creştine- atunci întrebarea este mai complexă. Sistemul juridic are o bază de necontestat în concepţiile moralităţii, la fel ca concepţia societăţii noastre despre bine şi rău”, a adăugat dumnealui.

 Sondajul Liderilor Evanghelici din iunie, 2012, afost efectuat în mijlocul celor 101 membri ai consiliului de administraţie, care este compus din lideri ai diverselor organizaţii evanghelice, inclusiv pastori, editori, preşedinţi universitari şi lideri denominaţionali.

 Purtătorul de cuvânt al ANE, Sarah Kropp, a declarat pentru The Los Angeles Times că, deşi sondajul a intervievat doar 101 oameni, el a servit suficient în „a-ţi oferi o privire în gândirea evanghelică”.

Christian Post

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button