Brazilia: Evanghelicii luptă împotriva posibilei interziceri a programelor creştine tv

In Externe, Politic, Stiri

Guvernul brazilian a anunţat un decret legislativ ce are ca scop punerea interdicţiilor asupra închirierii canalelor de televiziune şi a programelor radio din Brazilia.

Propunerile au stârnit reacţii puternice din partea liderilor evanghelici din Brazilia, şi mai ales din partea creştinilor care găzduiesc acum programe de televiziune din ţară şi reţele de radio.

Potrivit publicaţiei braziliene Folha de S. Paulo, Guvernul propune ca orice entitate interesată în implementare serviciului de emisie pentru scopuri comerciale “să nu poată avea legături care să îi facă subiectul managementului, administraţiei, domeniului, comenzii sau ghidării oricărei alte entităţi, subiect al angajamentelor financiare, religioase, familiale, partidului politic sau al relaţiilor comerciale.”

Decretul are drept scop actualizarea Codului de Telecomunicaţii Brazilian, care nu interzice în mod explicit închirierea spaţiului de emisie în programarea staţiilor tv. Opozanţii propunerilor susţin că asta reprezintă o ameninţare la adresa libertăţii religioase, precum şi la adresa libertăţii de exprimare.

În ultimii 20 de ani, o expansiune majoră a programelor evanghelice în televiziunea braziliană a fost văzută, cu achiziţionare de spaţiu în deschiderea de canale şi în dobândirea propriilor canale tv.

Un studiu realizat în 2011 de către folha.com a dezvăluit faptul că bisericile au ocupat 140 de ore pe săptămână în deshiderea canalelor tv din Brazilia. Una dintre principalele biserici care dobândesc spaţiu în televiziunea braziliană este Biserica Internaţională a Harului lui Dumnezeu, a misionarului RR Soares pe REDE TV! Network; aceasta cheltuie mai mult de 6 milioane de dolari/lună pe sloturi tv.

Un reprezentant al Frontului Parlamentar Evanghelic, domnul João Campos (PSDB-GO), a respins decretul, numind propunerea “nonsens”. Acesta a promis că corpul electoral evanghelic “va sta radical împotriva sa”.

“Ce ar motiva Guvernul să ia asemenea măsură? Există plângeri din partea publicului? Nu cred. Dacă există o fisură în lege, ea trece prin Congres”, a afirmat dumnealui, potrivit Folha.

You may also read!

Ajutor umanitar pentru Pestrea Roxana-Anays. Suferă de cancer ocular!

Nume si prenume: Pestrea Roxana-Anays Telefon tata: 0761.210.076 Varsta: 3 ani Localitatea: Racari de Jos Diagnostic: Rabdomiosarcom Embrionar Suma

Read More...

Linişte în furtuna vieţii

Toată creaţia are nevoie de hrană: vegetaţia, fauna, omul. O floare are nevoie de apă şi lumină. La fel

Read More...

Iubind Biserica chiar si atunci cand este greu

„ Nu mai vreau să mă întorc. Nu mă simt bine primit aici, și probabil nici data viitoare când

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

© 2010 - 2017 Total Schimbat.ro |Termeni si Conditii

Aboneaza-te la Total Schimbat.ro