Brazilia: Evanghelicii luptă împotriva posibilei interziceri a programelor creştine tv

In Externe, Politic, Stiri

Guvernul brazilian a anunţat un decret legislativ ce are ca scop punerea interdicţiilor asupra închirierii canalelor de televiziune şi a programelor radio din Brazilia.

Propunerile au stârnit reacţii puternice din partea liderilor evanghelici din Brazilia, şi mai ales din partea creştinilor care găzduiesc acum programe de televiziune din ţară şi reţele de radio.

Potrivit publicaţiei braziliene Folha de S. Paulo, Guvernul propune ca orice entitate interesată în implementare serviciului de emisie pentru scopuri comerciale “să nu poată avea legături care să îi facă subiectul managementului, administraţiei, domeniului, comenzii sau ghidării oricărei alte entităţi, subiect al angajamentelor financiare, religioase, familiale, partidului politic sau al relaţiilor comerciale.”

Decretul are drept scop actualizarea Codului de Telecomunicaţii Brazilian, care nu interzice în mod explicit închirierea spaţiului de emisie în programarea staţiilor tv. Opozanţii propunerilor susţin că asta reprezintă o ameninţare la adresa libertăţii religioase, precum şi la adresa libertăţii de exprimare.

În ultimii 20 de ani, o expansiune majoră a programelor evanghelice în televiziunea braziliană a fost văzută, cu achiziţionare de spaţiu în deschiderea de canale şi în dobândirea propriilor canale tv.

Un studiu realizat în 2011 de către folha.com a dezvăluit faptul că bisericile au ocupat 140 de ore pe săptămână în deshiderea canalelor tv din Brazilia. Una dintre principalele biserici care dobândesc spaţiu în televiziunea braziliană este Biserica Internaţională a Harului lui Dumnezeu, a misionarului RR Soares pe REDE TV! Network; aceasta cheltuie mai mult de 6 milioane de dolari/lună pe sloturi tv.

Un reprezentant al Frontului Parlamentar Evanghelic, domnul João Campos (PSDB-GO), a respins decretul, numind propunerea “nonsens”. Acesta a promis că corpul electoral evanghelic “va sta radical împotriva sa”.

“Ce ar motiva Guvernul să ia asemenea măsură? Există plângeri din partea publicului? Nu cred. Dacă există o fisură în lege, ea trece prin Congres”, a afirmat dumnealui, potrivit Folha.

You may also read!

Un ajutor pentru Evanghelia Luca – familia Taciuc

Dragi fraţi şi surori, rude apropiate, iubiţi prieteni, Fie ca Domnul Isus să vă binecuvânteze în tot ceea ce

Read More...

Îndrăzneala şi puterea credinţei

Ionatan a zis tânărului care-i purta armele: „Hai să trecem la straja acestor necircumciși; poate că Domnul va lucra

Read More...

O dovadă a vieţii eterne dincolo de moarte

Stând singur undeva, îţi poţi imagina lucruri foarte diverse: că eşti preşedintele S.U.A, că eşti secretarul O.N.U, că eşti

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

© 2010 - 2017 Total Schimbat.ro |Termeni si Conditii

Aboneaza-te la Total Schimbat.ro