Studii/Cercetari

Studiu: Irakienii urmăresc programe creştine prin satelit

Un nou studiu a dezvăluit faptul că 5,3 milioane de irakieni, sau aproximativ 19% din populaţie, vizionează programe creştine pe SAT-7, a raportat ministerul vineri.

Chiar dacă numărul restrâns al comunităţilor creştine irakiene nu depăşeşte 600.000, este sigur de afirmat că cea mai mare parte de spectatori SAT-7 e formată din musulmani. Potrivit CIA World Factbook, 97% din populaţia statului Irak este musulmană (shia 60-65%, suniţi 32-37%).

Datele colectate în studiu la nivel naţional recent realizat de Intermedia, o firmă de cercetare a audienţei independente, a dezvăluit că 97% din irakieni au acces la televiune prin satelit, iar 18,8% vizionează SAT-7. Studiul a mai dezvăluit faptul că 2,6 milioane se uită în mod regulat sau săptămânal.

SAT-7 este o slujire creştină de televiziune, creată de către şi pentru oamenii din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord. Misiunea sa este de a face disponibil mesajul de speranţă al lui Isus în orice casă din Orientul Mijlociu.

În fiecare săptămână, între nouă şi zece milioane de oameni potrivesc reţeaua, ale căror programe sunt difuzate în trei limbi- arabă, farsi, turcă.

Studiul realizat de Intermedia dezvăluie că SAT-7 este cu 1,7% în spatele BBC-ului arab în numărul celor care vizionează canalul.

„Creştinii irakieni deja au suferit în ultimii ani şi mulţi au fugit din ţară”, susţine David Harder, manager al comunicaţiilor SAT-7. „Irakienii adesea ne sună sau ne trimit cereri de rugăciune în scris. Din fericire, prin programele noastre, producătorii arabi SAT-7 şi gazdele pot arăta dragostea lui Dumnezeu şi oferi încurajare.”

„Acum ştim că în mod literal milioane de irakieni, creştini şi noncreştini, vizionează difuzările”, a menţionat Harder.

Înfiinţată în noimebrie 1995, SAT-7 şi-a lansat prima difuzare în mai 1996. În afară de consolidarea credincioşilor, ministerul TV prin satelit a lucrat la prezentarea unei imagini mai exacte a creştinismului în lumea arabă, unde oamenii adesea asociază creştinii cu imagini negative din lumea occidentală.

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button