BisericaStudii/Cercetari

Studiu: Mersul la biserică te face să te simţi mai bine

 Dacă eşti în căutarea a ceva ce îţi ridică moralul, s-ar putea să-ţi doreşti să dai o încercare bisericii.

Un sondaj din partea organizaţiei americane bazat pe cercetare, Gallup, a găsit că oamenii care frecventează o biserică, sinagogă sau o moschee în mod regulat experimentează emoţii mai pozitive şi cele negative mai puţine în general, decât cei care frecventează mai rar sau deloc.

Potrivit indexului de sănătate Gallup, enoriaşii credincioşi experimentează o medie de 3,36 emoţii pozitive pe zi, în comparaţie cu media 3,08 experimentată de către alţii. Analiza a fost bazată pe interviurile a mai mult de 300,000 americani realizate în cursul anului 2011. Emoţiile pozitive au inclus zâmbetul şi râsul, bucuria, fericirea şi învăţarea sau realizarea unui lucru interesant. Emoţiile negative au inclus îngrijorarea, tristeţea, stresul şi furia.

Nu a fost vorba numai de frecventarea unui loc de închinare legat de o bunăstare mai mare în general; enoriaşii au experimentat un “impuls suplimentar” pentru starea lor emoţională în zilele de duminică.

În contrast, cei care frecventează mai puţin sau defel au experimentat un declin în starea lor de duminică, posibil în anticiparea începerii săptămânii de muncă lunea.

În timp ce acei care frecventează biserica regulat au descoperit că emoţiile lor pozitive s-au ridicat la 3,49 duminica, emoţiile pozitive ale altora au culminat într-o sâmbătă şi au scăzut până la 3,14 şi 3,29 într-o duminică.

Raportul a concluzionat: “În zilele de sâmbătă, americanii seculari şi religioşi raportează experimentarea a mai multor emoţii pozitive decât o au în zilele de vineri.”

“Duminica este singura zi din săptămână când starea emoţională a enoriaşilor credincioşi şi a celor care nu frecventează un serviciu religios des diferă în mod semnificativ.”

“Poate unii americani seculari încep să se teamă de revenirea la muncă luni, sau restrâng activităţile sociale sau de agrement duminica pentru a se pregăti pentru începutul săptămânii de muncă.”

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

2 Comments

 1. Ce ciudată e cercetarea!?!?
  Biserica nu trebuie să ne facă să ne simţim bine ci să ne pocăim de păcatele noastre.
  Dacă mergem la biserică să ne simţim bine, am ratat totul.
  Motivaţia corectă este că-L iubim pe Dumnezeu şi ne bucurăm să ne închinăm Lui alături de alţi credincioşi.
  De ce mergem la biserică?
  Este problema noastră rezolvată dacă mergem la biserică?
  Ce face biserica pentru mine?
  Dacă am înţelege corect misiunea bisericii, cum ne-am ruga pentru păstori şi preoţi ca să ne înveţe adevărul curat?
  Doamne, ai milă de noi de toţi!!!!
  ana
  anatatarandras.wordpress.com

 2. Este o mare diferenţă între cei ce merg la biserică, chiat în mod regulat. Unii sunt numai consumatori iar alţii se consumă pe ei.
  Adică a vi la biserică numai ascultător şi fără să te implici în lucrarea Domnului nu ai câştigat nimic.
  În cazul în care te implici cu darul care l-a pus în tine Duhul Sfânt, atunci tu ai o mai mare plăcere să te întâlneşti cu Dumnezeu care este deja în biserică.
  A fi în biserică cu dorinţa de a asculta cuvântul şi de al înmagazina îninima ta, te umple de o mare bucurie şi pace. Această stare te transformă într-un om deosebit!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button