ExterneStiri

Universitatea din New York nu va mai respecta sărbătorile evreieşti şi creştine

Centrul American pentru Lege şi Justiţie (ACLJ)  îndeamnă preşedintele Universităţii “Stony Brook “ din News York să inverseze o decizie care se termină cu o practică de lungă durată de închidere a şcolii în respectarea sărbătorilor majore ale creştinilor şi evreilor.

 ACLJ numeşte mişcarea drept “una inutilă, o schimbare nerecomandată care demonstrează ostilitatea faţă de membrii tuturor confesiunilor religioase”.

 Conducerea universităţii a decis, la începutul acestei luni, să nu mai anuleze cursurile pentru sărbătorile creştine şi evreieşti, afirmându-se că este un efort de asigurare că unele religii nu primesc un tratament special.

 În trecut, cursurile au fost anulate pentru respectarea Vinerei Mari, Rosh Hashanah şi Yom Kippur. Dar acum studenţii creştini şi evrei vor fi nevoiţi să aleagă între participarea la cursuri şi respectarea religiei lor.

 Stony Brook susţine că prin încetarea unei practice care “onorează doar unele religii” se va alinia altor universităţi de cercetare principale şi se va nivela terenul de joc.

 “Această schimbare de program demonstrează ostilitatea faţă de religie şi se depărtează de tradiţia americană a ajustării guvernamentale în ce priveşte practicile religioase”, s-a precizat. “Eliminarea unei practici de lungă durată prin închiderea şcolii în timpul sărbătorilor religioase este ofensivă şi funcţionează în contradicţie cu Constituţia, Curtea Supremă precedentă şi legislaţia din News York.”

 Centrul interconfesional din Stony Brook  include capelani evrei, catolici, protestanţi, islamici şi creştini asiatici. Aceştia îşi exprimă nemulţumirea faţă de schimbări şi susţin că niciodată nu au fost consultaţi de către conducerea universităţii. Grupul a scris o scrisoare de protest preşedintelui universităţii, Dr. Samuel L. Stanley Jr., numind schimbările “prost sfătuite”.

 ACLJ a trimis, de asemenea, o scrisoare preşedintelui universităţii. În analiza lor juridică, firma de avocatură susţine că “termenii noului calendar şi procesul secret folosit, acest lucru arată cu tărie un semn de ostilitate faţă de adepţii religioşi.” Scrisoarea explică faptul că ostilitatea este nejustificată; nu este nici necesară, nici justificată de Constituţie.

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button