Autorităţile iraniene „ȋngrijorate” din cauza site-urilor de socializare

0
940

Numӑrul tot mai mare al rețelelor de socializare, care ȋși fac prezența ȋn spațiul cibernetic, a pus ȋn alertӑ oficialii iranieni care sunt alertați din cauzӑ cӑ un numӑr tot mai mare de informații secrete pot fi trimise prin intermediul rețelelor și uneori sunt folosite ȋn scopuri de spionaj, spune un membru al unui Corp nou format care este ȋnsӑrcinat cu supravegherea pe internet.

Liderul suprem iranian, Ali Khamenei, a ordonat recent formarea „Consiliului Suprem de spațiu virtual”, care va include președintele, miniștrii de informații și culturӑ, precum și șefii de poliție și ai gӑrzilor de corp.

Hamid Shahriari, care deţine un loc în Consiliu Suprem, a declarat agenţiei de ştiri Fars  cӑ „spaţiul virtual este o cauzӑ mare pentru îngrijorare, pentru că unii folosesc aceasta platformӑ pentru transferul de informaţii şi de  spionaj”, a adăugat el.
„Aproximativ cu un an în urmă, biroul liderului a avut o atitudine activă faţă de subiect. După întâlniri regulate săptămânale între reprezentanţii  celor trei ramuri ale Guvernului şi ai persoanelor care au avut o experienţă la nivel naţional pe aceastӑ temӑ, am efectuat o evaluare a situaţiei actuale cu privire la internet, pe care am prezentat-o liderului.”

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.