StiriStudii/Cercetari

Mormântul regelui Irod, gӑsit ȋn deșertul Iudeii

Arheologul israelian Ehud Netzer a descoperit mormântul lui Irod cel Mare, rege al Iudeii. Mormântul se aflӑ la Herodium, ȋn deșertul Iudeii, la aproximativ 12 kilometri de orașul sfânt, la micӑ distanțӑ de locul unde se afla palatul lui Irod, a declarat arheologul.

Profesor la Universitatea ebraicӑ din Ierusalim, Netzer a ȋnceput excavӑrile ȋn zona Herodium ȋn 1972. Locul și decorațiunile mormântului susțin ipoteza cӑ aici a fost ȋngropat Irod, regele Iudeii ȋntre anii 37 ȋ.Hr. și 4 ȋ.Hr. “Este un sarcofag cum nu mai vezi ȋn altӑ parte”, a spus Netzer.

Pentru evrei, Irod a fost și va rӑmâne cel care a reconstruit și extins Al Doilea Templu din Ierusalim. Zidul ce ȋnconjoarӑ partea veche a Ierusalimului, care poate fi vӑzut și astӑzi, a fost construit tot ȋn timpul domniei sale.

De asemenea, pentru majoritatea populației, Irod va rӑmâne cunoscut drept un crud dușman al creștinismului pentru faptul ordonӑrii uciderii pruncilor de parte bӑrbӑteascӑ de la 2 ani ȋn jos, ȋn timpul ȋn care vroia sӑ Îl prindӑ pe pruncul nou-nӑscut ȋn Betleem, pe Isus (Matei 2: 13-18).

Tags
Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close