SocialStudii/Cercetari

Şi credincioşii sunt precum non-religioşii când vine vorba de internet?

Aproape 40% din americani sunt activi într-o biserică sau organizaţie religioasă/spirituală. Aceşti americani, care sunt implicaţi în unele religii organizate de acest fel, par să aibă aceleaşi obiceiuri ca americanii non-religioşi când vine vorba de tehnologie, potrivit unui studiu recent.

80% din toţi americanii care sunt activi în grupări religioase sunt utilizatori de internet, în comparaţie cu 75% din acei care sunt non-religioşi şi nu practică nicio formă de religie organizată, dezvăluie Pew Internet.

Americanii religioşi înving din nou non-religioşii când vine vorba de utilizarea telefonului mobil, 86% folosesc dispozitive, iar 80% din non-religioşi utilizează telefoane mobile, în timp ce 60% din ambele grupuri folosesc text-mesaj.

În ceea ce priveşte crearea reţelelor sociale, aproape 50% din ambele grupuri utilizează site-uri precum Facebook şi Tweeter pentru a se conecta cu alţii, iar aproape 10% folosesc Tweeter în mod specific.

Studiul a dezbătut, de asemenea, impactul internetului asupra vieţilor oamenilor religioşi şi non-religioşi. Mai puţin de 50% din aceştia, care se consideră activi din punct de vedere religios, văd internetul ca având un impact major, împreună cu 59% din cei non-religioşi, care consideră la fel. Totuşi, 34% din religioşi cred că internetul are impact minor, împreună cu 25% din cei non-religioşi.

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button